Špaldové pečivko (fotorecept)

Autor receptu: marianne

...od susedky...uplne jednoduche a velmi chutne....Odporucam dat viac vody ako je v povodnom recepte,aj ked si budete pomahat lyzicou,ked ho budete ukladat na pecieci papier,bude sa cesto lepit,tak to ma byt,taka husta kasa,vtedy su makucke a vyborne...

10
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si tieto ingrediencie.
  2. Pripravené cesto si dáme na podložku potretú olejom.
  3. Ruky si tiež potrieme olejom, aby sa nám cesto nelepilo a vytvarujeme valec.
  4. Lopatkou si odkrojíme menšie kúsky (10)
  5. Nakrájané kúsky ďalej tvarujeme na požadovaný tvar pečivka.
  6. Pečivko preložíme na plech na fóliu, potom netreba potierať plech.
  7. Tu máme upečené pečivko.
  8. Hotovo, dobrú chuť!
  9. ...a tieto som robila dnes s cerstvou bazalkou v ceste,utrafila som cesto perfektne,boli super-mnam,len horsie je,ze neviem uz mierky,sypala som od oka:-) a vtedy su najlepsie.....
  10. Dnes som upiekla z tohoto cesta chlebík.