Špaldové palacinky s tvarohom a jahodami

27janka - bez fotky27janka, 29. apríla 2016
Špaldové palacinky s tvarohom a jahodami
Foto: 27janka

Špaldová múka je chuťovo výraznejšia, ľahšie stráviteľná ako biela múka. Obsahuje bielkoviny, vitamíny sk.B, A, E, z minerálov fosfor, draslík, horčík, vápnik Zobraziť celý popisŠpaldová múka je chuťovo výraznejšia, ľahšie stráviteľná ako biela múka. Obsahuje bielkoviny, vitamíny sk.B, A, E, z minerálov fosfor, draslík, horčík, vápnik a zinok. Má vysoký obsah vlákniny, podporuje trávenie a prečisťuje. Vďaka nenasýteným mastným kyselinám pri jej konzumácii sa tak intenzívne neukladá tuk v tele. Pečie sa s ňou ako s klasickou bielou múkou, je trochu hustejšia a tmavšia, má jemnú orieškovú chuť. Palacinky z nej chutia výborné a sú zdravé.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
150 g
350 ml
1 ks
1/3 ČL
 na pečenie kokosový olej
Plnka:
250 g
1 bal.
Na ozdobu:
200 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Rozšľaháme mlieko s vajíčkom, postupne pridáme múku s bezfosfátovým kypriacim práškom do pečiva, necháme 1/2 hodiny postáť.

  2. 2

    Pripravíme si plnku: zmiešame tvaroh s BIO vanilínovým cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s BIO vanilínovým cukrom.

  3. 3

    Na panvici s troškou kokosového oleja upečieme palacinky. Naplníme tvarohovou plnkou, ozdobíme jahodami a šľahačkou.

Diskusia k receptu

haji
Tento recept mě zajímá - na špaldovou mouku v palačinkách jsem zvědavá. Člověk se pořád učí, půjdu do toho, bez vanilinového cukru. Je to o mé chuti, dříve jsem bez něj neupekla, teď už mi nechybí. Díky @27janka za recept.
klukodvody
Zajímavý recept se špaldovou moukou. @Haji jak píšeš vanilinový cukr. Ano ten také nepoužíváme, děláme si doma z vanilkových lusků a pískového cukru. Oba Tě moc zdravíme.
27janka
@Haji (29.4.2016 14:56)

mne sa so špaldovou múkou robí lepšie ako s klasickou, palacinky chutia výborné a klasický vanilkový cukor nepoužívam ani ja. Kupujem BIO vanilínový cukor z pravej vanilky a trstinového cukru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia