Špaldové pagáče

Špaldové pagáčiky

Autor receptu: mary81

24
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z teplého mlieka, cukru a droždia urobíme kvások.
  2. Vo veľkej mise zmiešame múky, soľ, žĺtky, roztopené maslo a napokon kvások. Vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť cca 45 min.
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, nastrúhame studené maslo a vychladnutý ošúpaný zemiak a posypeme opraženým tempehom pokrájaným nadrobno. Naplnené cesto preložíme zdola nahor, zhora nadol, sprava doľava, zľava doprava a nakoniec na polovicu a takto necháme kysnúť 20 minút.
  4. Tento postup (rozvaľkanie - preloženie - kysnutie) zopakujeme ešte dvakrát.
  5. Cesto nahrubo rozvaľkáme, narežeme nožíkom mriežku a vykrajujeme pagáčiky.
  6. Prenesieme na vymastený plech, potrieme bielkom a posypeme údenou sladkou paprikou, rascou a sezamom.
  7. Pečieme pri 180 °C 20 minút.