Špaldové mandľové sucháre fotorecept

paploska - fotkapaploska, 19. decembra 2013
Špaldové mandľové sucháre (fotorecept)
Foto: paploska

Tieto sucháre som piekla v decembri už 2x a sú naozaj veľmi chutné. Ak máte chuť na niečo sladké ale zároveň aj zdravšie - Zobraziť celý popisTieto sucháre som piekla v decembri už 2x a sú naozaj veľmi chutné. Ak máte chuť na niečo sladké ale zároveň aj zdravšie - vyskúšajte. Určte zachutia :-)

40
porcií
80 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

140 g
4 ks
140 g
100 g




Postup

  1. 1

    Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého asi v polovici šľahania pridáme cukor.

    Špaldové mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do snehu pridáme najprv opatrne múku, potom ošúpané mandle. Mandle môžu byť aj celé. Cesto sa však bude lepšie krájať s posekanými mandľami. Ale ak máte elektrický krájač :-), je vám to jedno. Namiesto mandlí môžete použiť aj iný typ orechov, najlepšie sú však s mandľami.

    Špaldové mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto pečieme v dobre vymastenej a vysypanej forme na srnčí chrbát asi 40 min.

    Špaldové mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte teplý koláč krájame na tenučké plátky, na tento účel vám výborne poslúži elektrický krájač. Ja si musím vystačiť s keramickým nožíkom. Čím budú tenšie, tým budú chutnejšie.

    Špaldové mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláčiky dáme na suchý pekáč a sušíme v rúre na 100 st. asi 40 min. Pred koncom sušenia zvýšime teplotu na 110 st., kvôli zafarbeniu. Z tejto dávky bude mať 2 plné plechy.

    Špaldové mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dvorka
Piekla som pred týždňom podobné.S lieskovými orechmi a bielou múkou. Boli fantastické, len sa už pojedli. Skúsim teraz Tvoje. ☺
martamm
paploska, prave som aj ja dopiekla suchariky s pouzitim slapdovej muky a zmesi vlociek, sladila som medom a steviou, ale Tvoj recept mau uz ulozeny, upeciem, ked moje skonzumujeme :)
elixir
Takéto sucháre som ešte nikdy nepiekla, podobajú sa chrumkavosťou tým klasickým diétnym suchárom? Vyzerajú pekne :)
martamm
elixir, su celkom chrumkave a veeelmi delikatesne, ak raz ochutnas, zostanes im verna :)
nelisa
skvelá inšpirácia! už mám upečené tie klasické, ale nabudúce isto skúsim podľa teba. špaldovú múku a trstinový cukor "pchám" kde sa dá, ale pri tomto recepte ma to veru akosi netrklo.
paploska
@jozka ďakujem :-) nevieme im odolať...@martamm tušila som, že ta oslovia :-) je to taký jednoduchý recept, že ho pečiem aj večer o 21:00 :-) @dvorka :-) @elixir tieto koláče bývali niekedy na svadbách (neviem či si chutnala) a už ako dieťa mi zachutili. toto je taká lepšia verzia, a aj chutnejšia. je to sladký koláčik, ale úplne tvrdý :-) ideálny k čaju či káve. @nelisa nech sa vydaria :-)
afataga
moja babka piekla cosi podobne, take suchariky :-), mam ich rada, pekne chrumkaju
janikbj
hm. a ja že čo so zvyšnými bielkami. zvýšili sa mi presne 4 :-D to nebude náhoda. super. bielky mám zmrazené,takže vyskúšam niekedy medzi sviatkami, keď bude viac času. ďakujem za recept.
nonna
Takéto ľúbim, a veď sa nemusí dať cukor, môžu byť aj také neutrálne..... Ukladám do KK!
luss44
super, toto som plánovala napiecť ale s bielou múkou, tak dám tú špaldovú, nech máme čosi aj zdravšie :) zajtra idem na to
janikbj
upečené, schované na Vianoce. nemala som mandle,tak som použila lieskovce a keksíky sú geniálne :-) ďakujem za recept a prajem nádherné pohodové sviatky
paploska
@afataga a mne ich nikdy nikto neupiekol, tak si pečiem sama :-) @janikbj to ma vážne teší, že sa ti vydarili a aj zachutili :-) @nona som zvedavá ako sa vydaria bez cukru, určite daj vedieť Ď @luss44 práve som zistila, že musím upiecť novú dávku, takže nebudeš v tom sama :-) @medovnicek :-)) a dámy držte mi palce idem piecť po 2x makrónky, tak uvidíme či to bude nevydarený pokus (ako ten prvý), alebo sa vydaria, a to teda budem plesať...
janikbj
@paploska , mrazím stále a vždy sú super použiteľné. mrazím buď v sáčku po 2-3 alebo v malých dózičkách (krabička od sódy je presne na 2 kusy a výborne skladná ;) rozmrazia sa za pár minút (keď trochu povolia, vidličkou ich roztlačím, aby sa rozmrazili rýchlejšie) a šľahám ich, keď sú ešte trošicku primrazené. vyšľahajú sa vždy výborne,lebo sú fest chladené ;)
danda3
Tak som ich vyskúšala, keďže mi ostalo dosť bielkov a to rovno z dvojitej dávky a chválim veľmi, musím ich schovať, aby som ešte niečo mala. Ale ja som ich už v pondelok nestihla pokrájať a usušiť, tak som ich zabalila a robila som ich až o dva dni, dala som celé mandle a lieskové orechy, veľmi dobre sa to krájalo, orechy státim zmäkli, nebol vôbec problém. A časť cukru som nahradila medom a pridala som aj trošku perníkového korenia, no mňamka, veľmi chválim.♥
paploska
@danda3 to ma naozaj teší. aj ja ich idem práve teraz robiť, vyhrali pri hlasovaní. takže čakám na reklamu v tv, aby som nikoho nerušila :-)))
safira1975
Zdravím Vás. To ich máte z jednej dávky surovín, v popise tak vysoké? Mám formu, ale je hranatá, ale veľkosťne by mala zodpovedať. . Ako tak pozerám do trúby, neviem, neviem.
1x haji
haji
@safira1975 (19.12.2021 20:51)
Nejspíš budou nižší a souměrné. Možná o fous dříve upečené? Na chuti by to vadit nemělo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia