Špaldové mafiny s malinami

Autor receptu: angiek

Žlté maliny nám dozrievajú a už ich nestačím jesť čerstvé tak prečo nespraviť napr. mufiny...Možete kľudne zameniť za červené alebo hocijaké iné sezónne ovocie. Škoda, že vrch trocha nepraskol, ale chutné sú aj tak.

9
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup je celkom rýchly, všetko okrem malín dáme do misy a zmiešame, mlieko prilievajte postupne, kým vznikne vláčne cesto. Pripravíme si mufinovú formu na plech, vyložíme papierovými košíčkami na mafiny a začneme po lyžiciach dávat cesto, do každého trocha, potom dame pár malín a znova dopĺňame košíčky do 3/4. Mne sa podarilo trocha viac, nechcela som, aby mi zvýšilo cesto.
  2. Keď máme košíčky naplnené, na vrch dáme ďalšie maliny. A hotovo. Dáme piecť.