Špaldové jahodové muffinky

muffinnka - fotkamuffinnka, 4. augusta 2014
Špaldové jahodové muffinky
Foto: muffinnka

Neviem ako vy, ale ja som sa teda natrápila, kým som došla ku ideálnej konzistencii cesta na muffiny. Po dnešnom pokuse však môžem čestne Zobraziť celý popisNeviem ako vy, ale ja som sa teda natrápila, kým som došla ku ideálnej konzistencii cesta na muffiny. Po dnešnom pokuse však môžem čestne prehlásiť- Moje muffiny sú krásne nadýchané a vláčne( konečne aj na druhý deň), nie suché.

16
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 165 °C

Suroviny

2 hrnček
3 ČL
2 ks menšie
1/2 hrnček
1/2 hrnček
1 hrnček
200 g
1 ks štava aj kôra




Postup

  1. 1

    Cesto: do misky som postupne pridávala múku, kypriaci prášok, kokosový olej a mlieko. Potom som pridala cukor a limetkovú šťavu +nastrúhanú kôru. Poriadne som všetko vymiešala. Do premiešaného cesta som pridala nadrobno nakrájané jahody. Pozor pri premiešavaní, aby sa vám nepopučuli, je potrebné to premiešať opratrne.

    Špaldové jahodové muffinky - obrázok 1
  2. 2

    Formu na muffiny som vymastila kokosovým olejom, ale je to na kažhom, aký olej vyberie :). Cesto som dávkovala do 2/3. Už len vložiť do rúry na 20 minút a jahodové muffinky sú na svete. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

rulik
robím podobne, len sa mi osvedčila špaldová hladká múka nie hladká celozrnná, mal som ich trochu trúsivé, také rozpadavé,drolivé
ochino
Vitaj Muffinka na Vareche
Recept je výborný, pomerne jednoduchý a určite sú vynikajúce aj muffinky.Niekedy ich vyskúšam.
Vďaka že si sa oň podelila. Je to na mladú /a peknú/ ženu výborná forma domácej relaxácie. Tak ti želám veľa úspechov v živote-nech sa ti darí - vo všetkom...
mezi
Mafíny bez papierového košíčka? Prešľap ako hrom! Veď to ako keby si urobila šuhajdy bez obalu tiež. Riešiš cesto a nie ich vizáž! Máš ich nízke - správne by mal mufín vybehnúť nad obal a preliať sa cez okraj, rozšíriť sa v obvode. Neviem prečo riešiš konzistenciu cesta - veď tá je maximálne nepodstatná. Veď preto sú to mafíny, že sa pri ich ceste postupuje ako u lenivého cukrára -všetko zbúchať, zamiešať a hotovo, typicky anglické babrácstvo vo varení.. Inak by sa pri ich pečení robilo poctivé trené cesto. Ešte, že ich názov je odvodený od angl. muf.
ochino
Zdravím muffinka
Tento predchádzajúci komentár od mezi si nevšímaj-nemá ani profil,či je to muž alebo žena-ja predpokladám že žena,muž by sa k takejto kritike neznížil!A je registrovaná už rok a nemá tam žiadny recept-takže si ju nevšímaj-je fakt zlomyselná.
Ja si veľmi vážim,že sa venuješ pečeniu a vareniu,a že sa s tým chceš podeliť s ostatnými. Určite je to bonus aj do manželstva.Takáto snaha a šikovnosť sa cení. Keby to hneď aj nemalo košíčky a tvary,to vôbec nevadí,určite je to chutné a robené z lásky a záujmu - tak sa nedaj odradiť a teším sa na niečo nabudúce- veľa zdaru
evanaaa
Ach jaj, zasa je tu tá inkvizičná kontrola, treba ju poslúchnuť, lebo bude aj ďalej húsť tie svoje rady a príkazy, múdrosti "za všetky drobné"......@ochino má pravdu takých si nevšímať, ktohove, prečo sa vôbec sem zaregistrovali. @muffinnka , ak máš formu na muffiny, netreba košíčky, kto chce dá, ale nie je to nutné, na to je vlastne ten muffinový plech a tebe sa podarili, iste sú aj chutné. Nech ťa neodradia podobní ako @mezi , pár takých tu je.
mesiar50
@muffinka
Mas ich velmi pekne a vydarene.Robil som veterniky zo spaldovej muky a poviem ti,ze trafit konzistenciu cesta a spravne zosuladit pomer surovin aby bolo cesto ok nebola ziadna sranda.V ten den som to cesto odpaloval 3 x. Mas moju poklonu.
rituska
Dobrééé, práve som ich dopiekla a ochutnávam a ochutnávam...
namiesto jahôd som pridala maliny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia