Špaldové cestoviny s tuniakom z jednej panvice

Autor receptu: ckatka

Ďalší z mojej kategórie bezmliečnych a bezpšeničných receptov, možno sa niekto inšpiruje na rýchly obed alebo večeru.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vezmeme hlbsiu neprilnavu panvicu (idealne ak ma aj pokrievku), dame do nej zovriet vodu (nie vela, tak 3-4 cm), nasypeme cestoviny, aby neplavali ale boli namocene, prisypene mrazenu zeleninu (kto ma aku rad, ja davam mrkvu kukuricku a brokolicu) a nechame dusit 10 min. Ak nemate pokrievku strazte a obcas miesajte, pripadne podlejte trochou vody ak mate pocit ze by mali priharat.
  2. Pridajte tuniaka a olivy, bylinky, premiesajte, podavajte.
  3. "Omacka" sa moze vylepsit kecupom, sojovou smotanou, struhanym syrom, alebo cimkolvek podla chuti, a vobec sa nemusia spinit dva hrnce (jeden na cestoviny a druhy na omacku)