Špaldová bábovka
Autor receptu: paploska
Chutná a zdravá bábovka, príprava je veľmi jednoduchá. Recept pečiem viac ako 10
rokov a stále som nenašla niečo lepšie :-) (samozrejme čo sa týka bábovky)
12 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 190 °C |
Postup
- Samostatne vyšľaháme do tuha bielka, k žĺtkom pridáme hnedý cukor a pravú vanilku a vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtok pridáme olej a vlažnú vodu, pridáme hrozienka, polámanú čokoládu a posekané orechy. Premiešame.
- Do žĺtkovej zmesi postupne a pomaly pridávame múku s kypriacim práškom a vyšľahanými bielkami. Miešame opatrne a v jednom smere.
- Do jednej tretiny primiešame kopcovitú lyžicu kakaa a postupne prilievame do vymastenej a vysypanej formy. (používam olej a kukuričnú strúhanku).
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 st. asi 40 min. Nakoniec bábovku posypem hroznovým cukrom.