Spaghetti s parmezánom a paradajkovou omáčkou fotorecept

pusta - fotkapusta, 2. marca 2015
Spaghetti s parmezánom a paradajkovou omáčkou (fotorecept)
Foto: pusta

Pridávam recept na rýchlovku, ked nieto času a ste hladní, možno niekomu príde vhod.

4
porcie
5 minút
príprava
7 - 8 minút
na 100 °C

Suroviny

400 g
2-3 veľké strúčiky
150 ml domáca
1 ČL mletá
1/2 ČL mletá
2-3 PL
150 g
podľa chuti
podľa chuti zelená
podľa potreby na varenie




Postup

  1. 1

    Postavila som variť vodu, kým zovrela, pripravila som omáčku na spaghetti, do misky som dala domácu paradajkovú omáčku,...

    Spaghetti s parmezánom a paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...pridala som soľ,...

    Spaghetti s parmezánom a paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...prelisovaný cesnak,...

    Spaghetti s parmezánom a paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...olivový olej a všetko som spolu premiešala,....

    Spaghetti s parmezánom a paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...postrúhala som na jemno syr Parmigiiano Reggiano,...

    Spaghetti s parmezánom a paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...do vriacej osolenej vody som vložila spaghetti, varila som ich podľa návodu na obale na al dente, scedila som ich, zachytila som trocha vody z ich varenia, premiešala s pripravenou ochutenou paradajkovou omáčkou, ktorú som dala ihned do misy, pridala som horúce spaghetti a spolu dobre premiešala, spaghetti nikdy nepreplachujem studenou vodou, aby nevychladli a najmä, aby nestratili na chuti,..

    Spaghetti s parmezánom a paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...vrch som posypala hojne nastrúhaným parmezánom a celými lístkami čerstvej petržlenovej vňate a hned som ich podávala horúce, je to veľmi chutné jednoduché jedlo, navyše rýchlo hotové.

    Spaghetti s parmezánom a paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

pusta1
@micanela , to ma teší :-)
prajem ti, nech dobre chutí. som rada, že sa ti recept páči.
dakujem.
kakavo
@micanela sa dnes vyjadrila pri inom recepte, že je to hnus. Vraj jej to pripomína zdochnutú rybu. Tak sa jej pýtam, či jej toto nepripomína zdochnuté dážďovky?
1x kakavo
pampa
A kde je tá paprika sladká aj pálivá?
ankha
Akú soľ to používate? :) (Zaujala ma celkom tá farba-ako hnedý cukor :))
pusta1
@ankha , to je obyčajná kuchynská soľ bielej farby, ktorá sa sfarbila omáčkou.
ankha
Ďakujem za odpoveď, aj mi to bolo divné :D inak pekný recept.
jozka2
Jedlo vyzera dobre,len tu omacku domacu bolo treba zahustit pastou paradajkovou,lebo stava sa malo obalila na spaghetti.Je na spodku a menej syra,ale to je vec nazoru.Kazdy robi podla seba.
radox1
v prvom rade ten syr mal ist do tej par.omacky.horucimi spaghettami by sa syr rozpustil a s omackou pekne naviazal na ne.
pusta1
@jozka2 , ja mám dosť hustú domácu paradajkovú omáčku, až ju potrebujem trošku riediť, nepoužívam paradajkovú pastu, my máme radi dosť syra, pre nás je to primerané množstvo, spaghetti boli pekne obalené omáčkou, ešte aj zostalo niečo omáčky na spodku.
súhlasím s tebou, každý si môže spraviť podľa seba, nemám žiadne námietky. napísala som tak, ako som robila pre nás.
dakujem za tvoj pekný komentár.
pusta1
@radox1 , nemaj obavy, ten syr sa po premiešaní s horúcimi špagetami rozpustí, tak ako má.
to si spraví každý sám, ked si naberie.
pusta1
@ankha ,
rada som ti odpovdala.
som rada, že tebe sa môj recept páči :-)
dakujem ti za pochvalu.
klukodvody
@pusta pěkné to máš a ta domácí omáčka vypadá moc pěkně .Jen by to chtělo ještě recept na tu omáčku .Možná ho všichni znají a jestli ji tu někde máš .tak prosím o odkaz .
A na to rozředění je dobré si nechat trochu vody z těstovin ona to hezky nejen rozředí ale dá tomu pěknou konzistenci je v ní škrob z těstovin to mám odzkoušené a funguje to ale moc se mně to líbí ten tvůj recept .
tassiedevil
ja špagety nevarím, ale ich mám rád....môj syn je odborník na špagety, tak to prenechám jemu..:) všetko s paradajkami, to je moje....aj z tvojich by som si určite dal, však tam nič zlého nie je .......niekto má rád šťavňatejšie, niekto zase menej...:)*****
1x pusta1
pusta1
Milý@tassiedevil , to ma neprekvapuje, že ty máš rád aj jednoduché, rýchle a dobré jedlá, ja odborník na toto síce nie som, ale občas spravím a chutí nám, tak ako robím, teda skôr robím tak, ako im chutí DDDDD
u vás sa musia urodiť krásne šťavnaté paradajky s úžasnou chuťou :-)
teda, ak tvoj syn je odborník, a ty by si si dal aj z mojich spaghetti, to ma skutočne veľmi teší :-)))
dakujem ti za milú pochvalu a za 5*
pusta1
@klukovody , odkaz na tú domácu paradajkovú omáčku nemám, ale ak budem v lete zase robiť, rada pridám recept s celým postupom :-)
vidíš, to je prima nápad, aj tak vždy zachytím vodu z uvarených špagiet, tak najbližšie pridám z nej trocha aj do paradajkovej omáčky, vdaka za výbornú radu.
tvoju pochvalu beriem ako kompliment od skúseného šéfkuchára, veľmi si to vážim od teba a dakujem ti.
tassiedevil
máš pravdu, paradajky sú tu super, tie ktoré si pestujeme v záhrade, ale obchodné sú zriedka kedy dobré, tie oberajú tu väčšinou zelené a to už nemá tú chuť ako tie dozreté na koreni....však to poznáš...:) rado sa stalo:) Pekný deň prajem.
svedka
Tak ako to je? V postupe pises, ze do omacky pridas aj trochu zachytenej vody zo spagiet a premiesas.@klukodvody asi poriadne necital a poradil ti to a ty mu dakujes za radu, ze nabuduce vyskusad tak? Tal dala si tu vodu do omacky, ci nedala? Však ked budem chciet tuto delikatessu varit, nebudem vediet, kam ,, z konopi" ...
pusta1
Milý@tassiedevil , dôverne poznám, tú domácu paradajkovú omáčku robím len vtedy, ked mi moja sesternica pošle väčšie množstvo svojich úžasných paradajok z vlastnej záhrady, ktoré vlastnoručne vypestovala v BIO kvalite, ak je teplý slnečný rok :-)
u vás je to takmer stále a máš pravdu, tie z obchodu sú bez chuti, len spĺňajú normy z EÚ na rovnakú veľkosť a farbu DDDDD
Pekný deň aj tebe prajem :-)
pusta1
@svedka , ja som doteraz nepremiešavala so zachytenou vodou z varenia priamo najprv paradajkovú omáčku, odteraz to tak budem robiť.
marcel83
@svedka Veď si @pusta musí vybudovať nových stúpencov, keď ju starí pomaly ale isto os*erajú, tak ho nemôže hneď do***ť, že "Veď čo nečítaš?! Veď to mám v postupe!" Trocha sa treba na začiatku podliezať, no....
pusta1
@svedka , v pohode,
ja nestriehnem po preklepoch ako podaktorí, mne to nevadí.
neviem, či je práve toto jedlo akurát delikatessa, nuž ale akt je, že nám doma chutí :-)
pusta1
@svedka , bud bez obáv, a @klukovody čítal veľmi pozorne a dobre mi poradil, :-)
v postupe nemám, že som hned zmiešala priamo len samotnú paradajkovú omáčku so zachytenou vodou zo špagiet :-)))
mala som mu za čo dakovať a aj dakujem. :-)
myslím, že ty by si mala čítať pozornejšie, mám pocit, že umelo hľadáš chyby a snažíš sa ma zotrieť.
doslova číhaš na akúkoľvek banálnu chybu v texte, čo u iných vôbec nerobíš DDDDD
svedka
Pusta netrep a nerozpisuj sa zbytocne.ziadne vzruso sa nekona.clovek aa ta nemoze na nic opytat a ked sa aj opyta, hneď obanuje
1x svedka
pusta1
@svedka , svoje výrazy typu "netrep" a iné si nechaj láskavo pre seba, nie si mi seberovná, som vo veku tvojej babičky, môžeš byť taká drzá voči nej, ak ti to dovolí!
nepásla som s tebou husi. ty si len decko proti mne a vieš o živote figu borovú.
nebudem si od teba pýtať dovolenie, ako môžem písať v mojich receptoch, to je len moja vec.!!!
si nielen drzá, ale aj vrcholne trapná. nemám si s tebou viac čo povedať :-)))
si mi úplne ukradnutá :-)
renulienka
@pusta , tesím sa na ten recept na domacu rajcinovu omacku. Ak spracujem domace rajciny, nikdy nemám taku sýtu farbu ako Ty. Kde robím chybu?
1x radox1
klukodvody
@pusta1 děkuji za poklonu a hlavně až tu omáčku budeš dělat tak na to nezapomeň i u nás si pěstujeme rajčata doma a nekupujeme je ty kupované nemají žádnou chuť tak se budu těšit .
radox1
keby pusta tu omacku robila sama ,tak ju urcite nezabudne odfotit aj s poharom,v ktorom bola a recept by uz tu davno bol uverejneny.ja osobne som presvedceny,ze je kupovana.
marcel83
@renulienka kde robíš chybu? Nepridávaš stabilizátory farby a zvýrazňovače chuti E....

Tiež som toho názoru, že je to kupované rajčinové pyré....

Ale pozor! Môže tú farbu robiť aj tzv. kolorovanie! /@pusta má na túto fotografickú techniku ®/
kukulienka71
Paradajkovú omáčku k špagetám robím tak, že najprv trocha opražím nakrájaný cesnak na oleji a potom zalejem pretlakom a ďalej ochutím, nechám zredukovať. Pridávam sem foto domáceho kečupu počas varenia, mám tu ten recept, tam síce farbu ovplyvňujú aj iné zložky, ako jablká, zeler, cibuľa atď. ale pri úprave fotky sa dá docieliť celkom pekný efekt.




jozka2
Pusta,chcela som ti len povedat,ako som pisala,ze sauce je trochu riedky.Ty si robila na sposob tzv.americky,ze si obalovala spaghetti v sauce.toto robia vacsinou americania,ale sauce musi byt zahusteny nie vodnaty a spaghetti sa musia nim obalit.Musi to byt vidno,ze su obalene.Taliani robia husty sauce a davaju na vrch spagiet.Vodnaty sause robia sicilcania,ale zase viac kysly.Omacka sa musi zredukovat na husto varenim.urcite stacilo tvoju omacku este zredukovat aby bola hustejsia.My napr.nekupujeme spaghetti sacue.V lete ich manzel robi z cerstvych paradajok a v zime z polenych zase z konzervy,samozrejme dochuteny a hlavne vareny niekedy viac ako 3 hod.takto pripraveny sauce odbremeni od zavarania a je stale cerstvy.Neber to ako kritiku,prosim,iba doplnenie.Nemali by sme diskutovat pod receptami kto ako vyzera,ale doplnat recept o svoje poznatky.Myslim,ze vtedy nase prispevky splnaju svoj zmysel.
pusta1
@jozka2 , neberiem to ako kritiku, sú to cenné rady, ktoré beriem, určite vyskúšam.
ja len chcem dodať, že som to robila, ako to my máme u nás doma radi, nevylučujem, že aj iné nám môže chutiť.
dakujem ti, ale zatiaľ absolútne beriem radu od @klukovody , aj tvoje sa mi páčia :-)
pusta1
@kukulienka71 , dakujem za krásne fotky tvojho domáceho kečupu, ak budem mať v lete dosť domácich paradajok, vyskúšam.
jozka2
Mas pravdu klukodvody iba potvrdil,ze ak sa necha trochu tzv.obarin z vody v ktorej sa varili a pride sa husty sauce tak obariny pomozu sa omacke lepsie drzat na spagettach a toto sa prave robi pri amer.sposobe .Ak sa sacue dava na vrch obariny sa nenechavaju,urobili by spag.mazlavymi.
pusta1
@iva2011 , no a čo má byť???
sú to moje fotky, nie tvoje.
robila som znovu s inými surovinami, nemusím si zahltiť pc novými fotkami, použila so aj tie fotky, je problém, že som neponechala starý názov, ale dala nový názov, to je moje autorské právo, však áno? :-))) a ty to veľmi dobre vieš :-)
radšej keby si odpovedala varecháčom, prečo si ty ako dokonalá moderátorka Topreceptov.cz a taká pyšná na svoju výbornú češtinu úplne zle preložila slovenský názov môjho receptu Mosheho pečená sliepka zo židovskej zlatej polievky
ako
Mosheho pečená slípka z ....
DDDDD

 www.toprecepty.cz/recept/15420-mosheho-pecena-slipka-ze-z...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia