Spaghetti bolognese fotorecept

andys - fotkaandys, 1. decembra 2012
Spaghetti bolognese (fotorecept)
Foto: andys

Ďalšia inšpirácia zo školy varenia. Rýchla verzia so špagetami z obchodu.

6-8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 ks
70 g grana padano
1 ks
70 g
2-3 ks
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Koreňovú zeleninu (môžeme použiť napr. mrkvu, petržlen, prípadne zeler či kaleráb) očistíme a nastrúhame na hruboe, cibuľu očistíme a nakrájame na jemno. Cibuľu na malom množstve oleja opražíme, strúhanú zeleninu orestujeme a pridáme mleté mäso. Pražíme, kým sa zatiahne, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou, pridáme bobkový list a paradajkový pretlak a dusíme pod pokrievkou, kým mäso nezmäkne a voda sa neodparí.

    Spaghetti bolognese (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na drobno nakrájané kuracie pečene a dovaríme. Môžeme pridať na kúsky nakrájané paradajky, ktoré sme zbavili šupky a zelenej časti. Mala by nám vzniknúť hustejšia omáčka.

    Spaghetti bolognese (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Talianske špagety pripravíme podľa návodu (ja varím v osolenej vode "al dente", ak ich hneď podávam, tak ich nepreplachujem). V tomto bode môžeme použiť aj domáce cestoviny, postup zverejním nabudúce.

    Spaghetti bolognese (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cestoviny premiešame s bolonskou omáčkou v mise. Podávame (najlepšie na špeciálnom tanieri na cestoviny) so syrom dekorované lístkami bazalky.

    Spaghetti bolognese (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotová porcia:

    Spaghetti bolognese (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

hubata
S pečienkou špagety nerobievam, doteraz mi k špagetám nejako nepasovala. Ale vyskúšame, uvidíme a keďže tam nič zlé nejde, môžu byž špagety aj na tento spôsob vynikajúce.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Tiez som s pecienkou este neskusal - nenapadlo ma to. Pouzivam podobny recept - priamo od Talianky. Tam ide navyse (okrem inych drobnosti ako oregano, bazalka...) aj vino, maslo a na konci varenia smotana. Ale ako mi povedala - nie je to dogma a pismo svete. V kazdej rodine sa vari trochu inaksie. Ale co mi povedala, ze takmer vsade je jedna dolezita vec spolocna - treba dlho varit (dusit). Minimalne 1,5 hodiny alebo aj viac.
používateľ nemá avatar
plk
plk
A este dodam - tento Vas recept urcite vyskusam. Je menej komplikovany (hlavne na pouzity material :-) ) ale podla vsetkeho stoji za to.
elekra
Krásne vyzerajú a určite aj výborne chutia. Pridať pečienku je skvelý nápad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia