Špagety s mušľami
Spaghetti alle vongole
Autor receptu: kucharka
Jednoduché, rýchle a chutné. S čerstvou bagetou a pohárom chladeného vínka, bieleho alebo
ružového, sa môžete
na chvíľu preniesť do dovolenkového Talianska...
4-5 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Špagety si uvaríme podľa inštrukcií na balení.
- Ja som mala čerstvé mušle, tie sa musia najskôr dobre vyčistiť. Mušle ponoríme do studenej vody, do ktorej pridáme lyžicu soli.
(Mušle si tak myslia, že sú v mori, zrelaxujú sa, pootvoria sa a tým pádom vypláva všetka špina a piesok.)
- Na oleji opečieme rozpučený cesnak, červenú čili papričku a na polky prekrojené paradajky cherry. Opekáme 3-4 minúty.
- Pridáme mušle a dolejeme víno. Prikryté dusíme 3-4 minúty.
- Odokryjeme, zatvorené mušle vyberieme a vyhodíme. Vmiešame špagety, dobre premiešame s omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou.