Špagety s mušľami

Spaghetti alle vongole

Autor receptu: kucharka

Jednoduché, rýchle a chutné. S čerstvou bagetou a pohárom chladeného vínka, bieleho alebo ružového, sa môžete na chvíľu preniesť do dovolenkového Talianska...

4-5
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Špagety si uvaríme podľa inštrukcií na balení.
  2. Ja som mala čerstvé mušle, tie sa musia najskôr dobre vyčistiť. Mušle ponoríme do studenej vody, do ktorej pridáme lyžicu soli. (Mušle si tak myslia, že sú v mori, zrelaxujú sa, pootvoria sa a tým pádom vypláva všetka špina a piesok.)
  3. Na oleji opečieme rozpučený cesnak, červenú čili papričku a na polky prekrojené paradajky cherry. Opekáme 3-4 minúty.
  4. Pridáme mušle a dolejeme víno. Prikryté dusíme 3-4 minúty.
  5. Odokryjeme, zatvorené mušle vyberieme a vyhodíme. Vmiešame špagety, dobre premiešame s omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou.