Špagety s tekvicovo-pórovo-parmezánovou omáčkou

xd - bez fotkyxd, 6. marca 2014
Špagety s tekvicovo-pórovo-parmezánovou omáčkou
Foto: xd

Ak máte radi cestoviny, vyskúšajte tieto s tekvicovým pyré, pórom, cesnakom,šalviou a trochou parmezánu.

4
porcie

Suroviny

500 g
1 PL
225 g
1 ks biela časť
2 strúčiky
25 g
4 lístky




Postup

  1. 1

    Tekvicu olúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci privedieme osolenú vodu k varu. Pridáme tekvicu a uvaríme domäkka. Uvarenú tekvicu rozmixujeme dohladka.

  2. 2

    Špagety uvaríme podľa návodu al dente. 1 šálku vody z cestovín si odložíme.

  3. 3

    Medzitým v panvici rozpustíme maslo, na strednom - nízkom plameni opražíme nadrobno pokrájaný pór asi 3 minúty, potom pridáme pretlačený cesnak a pražíme ďalšie 2 minúty domäkka a dozlata. Pridáme tekvicové pyré, dochutíme soľou a korením a pridáme trochu vody z cestovín. Vmiešame parmezán, šalviu a cestoviny, aby sa dobre pokryli omáčkou.

  4. 4

    Podávame posypané parmezánom.

Diskusia k receptu

mariamka
pekny, cisty recept, tiez sa ucim orientovat na taketo cestoviny,, co je to tam za list vlavo? som z toho paf, ci to je tanier, alebo nieco navrchu
používateľ nemá avatar
xd
xd
@mariamka tak tieto vyskúšaj a verím, že nebudeš sklamaná :) ten list vľavo je na tanieri :D

@martinis presne tak :) škoda, že taniere so šalviou doma nemám :D
katka78
Naozaj pekný recept, jednoduchý, nepreplácaný. Výborne!
safran
@xd bude to najskôr to moderné dievča, štíhle...
robievam s omáčkou z hokkaida, ale to je tak veľmi sezónne, maslovú je dostať častejšie... recept sa mi veľmi páči, aj použité bylinky...
mám jedinú výhradu, s touto gramážou na 4 porcie by som ja veru doma neuspela - iba ak by som podávala ako teplé predjedlo :-) a tak si to aj odkladám do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia