Špagety s rukolovou omáčkou

sisok - fotkasisok, 19. októbra 2013
Špagety s rukolovou omáčkou
Foto: sisok

Rukola sa väčšinou konzumuje v podobe šalátu, s trochou parmezánu, cherry paradajkami a krutónmi. Aby som si to trochu spestrila, pripravila som si z Zobraziť celý popisRukola sa väčšinou konzumuje v podobe šalátu, s trochou parmezánu, cherry paradajkami a krutónmi. Aby som si to trochu spestrila, pripravila som si z rukoly krém a podávala so špagetami. Veľmi rýchla večera bola na stole...

4
porcie
5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

320-400 g
200 g
25 cl
pár lístkov
2 strúčiky
30 g
na posypanie




Postup

  1. 1

    Rukolu vhodíme do väčšieho hrnca s osolenou vriacou vodou a necháme 2 minútky variť. Rukolu vyberieme, môžeme ju prípadne ihneď schladiť v ľadovej vode, aby sa zafixoval chlorofyl. Rukolu vhodíme do mixéra a pomixujeme do hladka. Pokiaľ je to veľmi husté, prilejeme trochu smotany na varenie a pomixujeme spolu s rukolou.

  2. 2

    Očistené stručiky cesnaku veľmi rýchlo ohrejeme na oleji, pridáme krémový syr, bazalku a podlejeme zvyškom smotany na varenie. Necháme spolu prevrieť, syr roztopiť a pridáme pomixovanú rukolu. Dochutíme podľa potreby soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Podávame so špagetami, posypeme parmezánom a dozdobíme pár lístkami čerstvej rukoly alebo bazalky. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

zinnajdha
to sa mi páči. Rukoly mám plný skleník, množí sa a nestačíme ju jesť. Skúsim ju - rozmixovanú, ale asi len vo vode bez smotany- uložiť v mrazničke.
mariamka
moze to byt vyborne, minule som videla v relacii Prostreno recept na rukolovu kremovu polievku a vsetkym velmi chutila, uz tam ma to zaujalo, takze vdaka za recept
irenaw
kamoška ma zoznámila s rukolovým pestom, toto môže byť tiež dobré ;-)
jamarlen
som rád, že mi redakcia pripomenula tento skvelý rcp, nový, s krásnou fotkou^_^…..syr dám iba navrch




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia