Cestoviny s kuracím mäsom

Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsami

Autor receptu: palma

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé bylinky nasekáme.
  2. Vo väčšej panvici zohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme cibuľu a restujeme skoro do zlatista.
  3. Potom pridáme paradajky, cesnak a nasekané bylinky. Chvíľu restujeme, pridáme víno, ktoré necháme odpariť a za občasného miešania varíme omáčku na miernom ohni približne 10 -15 minút. Na záver omáčku dochutíme soľou a čiernym korením.
  4. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a kožou dolu opečieme na druhej panvici na rozohriatom olivovom oleji z každej strany. Potom ich ešte cca 10 - 12 minút dopečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.
  5. Špagety uvaríme podľa návodu a odložíme si trochu vody, v ktorej sa varili. Uvarené špagety pridáme do panvice s omáčkou a zľahka premiešame. Môžeme ešte pridať niekoľko lyžíc vody, v ktorej sa varili špagety.
  6. Takto pripravené špagety s čerstvou paradajkovou omáčkou podávame so šťavnatými kuracím prsami.