Špagety s chobotnicou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Keď som robila chobotnicu, odložila som si do mrazničky uvarené 3 ks chápadla, každé malo asi 10cm a takto som ich využila.

2
porcie
10 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kamarátkin syn mi doviezol z Talianska také malinké vrecúško spagiet :-), ale sú tenšie, ako majú u nás, tak som strážila uvarenosť, stačilo im 7 min.
  2. Poprosila som pomocníka, aby mi nakrájal cesnak a chilli (za odmenu dostal polievku), vňať som mala mrazenú, aj mackove maslo mám v mrazničke, rcp. na mackove maslo hladajte u @mijaita
  3. Pokrájala som chobotnicu a teraz to už budú fukoty, že až. Do menšieho woku som dala maslo a na rozpálené som dala kúsky chobotnice, stále som ich obracala, len aby sa prehriali, toto som robila asi tak necelú minútu
  4. Pridala som vňať, cesnak a chilli a zas pol minúty premiešala
  5. Vypla som sporák, pridala som soľ, korenie a citr. šťavu a za chvíľočku mackove maslo, kto nemá, dá obyčajné
  6. Keď sa roztopilo, pridala som do woku uvarené špagety aj trochu vody z hrnca, kde sa varili, asi tak 3 PL, vrátila som na trochu teplý sporák a snažila som to akosi premiešať, moc to nešlo :-) a následne som servírovala na taniere
  7. Na tanieri som kvapla olivový olej a posypala som isotom, našla som aj také malé chudiatko omrznutej vňate na ozdobu