Cestoviny so syrom
Cestoviny so syrom

Špagety cacio e pepe s rukolou a citrónovou kôrou

skatulka - fotkaskatulka, 14. novembra 2018
Špagety cacio e pepe s rukolou a citrónovou kôrou
Foto: skatulka

Odkedy som ich vyskúšala pripraviť, stali sa tieto cestoviny jedny z mojich najobľúbenejších. Jednoduchosť surovín a vynikajúca chuť.

4-5
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
4 PL
1,5 ČL
1 hrnček
0,5 hrnčeka




Postup

  1. 1

    V osolenej vode uvaríme cestoviny. Vodu z cestovín nevylievajte, budeme ju potrebovať.

  2. 2

    Na panvici rozpustíme 2 PL masla. Pridáme čerstvé mleté korenie a orestujeme max. pol minúty.

  3. 3

    Pridáme za veľkú naberačku vody z cestovín. Následne pridáme cestoviny a zvyšné maslo. Teplotu znížime na minimum a pridáme Grana Padano (alebo parmezán) a pecorino. Necháme rozpustiť a pridáme rukolu. Možeme ešte mierne dosoliť.

    Špagety cacio e pepe s rukolou a citrónovou kôrou - obrázok 3
  4. 4

    Podávame posypané postrúhanou citrónovou kôrou, môžeme pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy.

    Špagety cacio e pepe s rukolou a citrónovou kôrou - obrázok 4

Diskusia k receptu

dormella
Podstatou tohoto pokrmu je ovci syr - cacio, zasadne pecorino, ne parmezan a pepr - pepe. Odtud jmeno receptu Cacio e pepe.
Prave peprem by se zde nemelo setrit, nejlepe je ho pouzit ne mlety, ale jen tluceny, treba palickou na maso.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia