Špagety alla carbonara

mili7332Mili7332, recept pridal: 5. októbra 2009 22:01Ďalšie jeho recepty

Recept mám z časopisu. Je rýchly na prípravu a nie je ani namáhavý, chutí aj ostatným členom rodiny a mojim známym. Robím ho vtedy,keď mám chuť.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
8
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode "all dente"("na zub") asi 8 minút. Potom ich scedíme. Misu a taniere vložíme na chvíľu do rúry vyhriatej na 50°C.

2

Slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvici, potom ju vyberieme. Cesnak roztlačíme plochou noža.

3

Polovičné množstvo syra zmiešame so smotanou a s rozšľahanými žĺtkami.

4

Do panvice kde sa pražila slanina, vložíme maslo, cesnak a opražíme. Pridáme aj uvarené špagety, krátko ich opražíme a rozdelíme na zohriate taniere.

5

Na panvicu vylejeme smotanovú zmes, krátko prehrejeme a prelejeme ňou pripravené špagety. Na záver posypeme opraženou slaninou, druhou polovicou syra a nakrájanou čerstvou bazalkou(nemusí byť). Prajem dobrú chuť!!!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist