Špagety alla carbonara

mili7332Mili7332, recept pridal: 5. októbra 2009 22:01Ďalšie jeho recepty

Recept mám z časopisu. Je rýchly na prípravu a nie je ani namáhavý, chutí aj ostatným členom rodiny a mojim známym. Robím ho vtedy,keď mám chuť.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
8
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode "all dente"("na zub") asi 8 minút. Potom ich scedíme. Misu a taniere vložíme na chvíľu do rúry vyhriatej na 50°C.

2

Slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvici, potom ju vyberieme. Cesnak roztlačíme plochou noža.

3

Polovičné množstvo syra zmiešame so smotanou a s rozšľahanými žĺtkami.

4

Do panvice kde sa pražila slanina, vložíme maslo, cesnak a opražíme. Pridáme aj uvarené špagety, krátko ich opražíme a rozdelíme na zohriate taniere.

5

Na panvicu vylejeme smotanovú zmes, krátko prehrejeme a prelejeme ňou pripravené špagety. Na záver posypeme opraženou slaninou, druhou polovicou syra a nakrájanou čerstvou bazalkou(nemusí byť). Prajem dobrú chuť!!!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • barbara13, 8. júna 2010 o 18:49
    ja poznam tento recept z knihy ktoru som obiednala z casopisu novy cas a je to velmi chutne jedlo



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist