Špagety alla carbonara

mili7332 - bez fotkymili7332, 5. októbra 2009

Recept mám z časopisu. Je rýchly na prípravu a nie je ani namáhavý, chutí aj ostatným členom rodiny a mojim známym. Robím ho vtedy,keď Zobraziť celý popisRecept mám z časopisu. Je rýchly na prípravu a nie je ani namáhavý, chutí aj ostatným členom rodiny a mojim známym. Robím ho vtedy,keď mám chuť.

4
porcie
15 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
1 PL
1-2 strúčiky
2
150 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode "all dente"("na zub") asi 8 minút. Potom ich scedíme. Misu a taniere vložíme na chvíľu do rúry vyhriatej na 50°C.

  2. 2

    Slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvici, potom ju vyberieme. Cesnak roztlačíme plochou noža.

  3. 3

    Polovičné množstvo syra zmiešame so smotanou a s rozšľahanými žĺtkami.

  4. 4

    Do panvice kde sa pražila slanina, vložíme maslo, cesnak a opražíme. Pridáme aj uvarené špagety, krátko ich opražíme a rozdelíme na zohriate taniere.

  5. 5

    Na panvicu vylejeme smotanovú zmes, krátko prehrejeme a prelejeme ňou pripravené špagety. Na záver posypeme opraženou slaninou, druhou polovicou syra a nakrájanou čerstvou bazalkou(nemusí byť). Prajem dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

barbara13
ja poznam tento recept z knihy ktoru som obiednala z casopisu novy cas a je to velmi chutne jedlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia