Špagety aglio e olio

Marcel Kaník
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 2. februára 2010
Špagety aglio e olio
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Najlacnejší tradičný taliansky recept na cestoviny.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
1 hlávka
8 ks




Postup

  1. 1


    Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu, aby boli al dente.

  2. 2


    Na rozohriatom olivovom oleji opražíme na plátky pokrájaný cesnak, posekané bylinky a podrvené čili papričky. Krátko orestujeme.

  3. 3


    Pridáme špagety a dôkladne premiešame. Podávame s nastrúhaným syrom, najlepšie parmezánom.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Chutné, jednoduché a lacné jedlo. Je nenáročné na prípravu, spĺňa však tie najnáročnejšie kulinárske kritériá. Dôležité je, aby sme jedlo pripravili z kvalitných a čerstvých surovín. Bylinky a papričky nie sú nutnosť.

Diskusia k receptu

anajka
Ano ,tento recept patrí v našej kuchyni k obľúbeným.Namiesto byliniek dávam len petržlenovú vňať nakrájanú na drobno.Ja som ten recept vyskúšala z televíznej relácie "s Italem v kuchyni".
sjuz
Milujem tieto špagety už 12 rokov - ale robím ich bez byliniek. urobím plnú misu a som schopná ju celú zjesť :)
janazjarku
Tento recept mi dala bývalá kolegyňa,ktorá sa vydala do Talianska s vysvetlením, že taliani nepoznajú naše obložené chlebíčky :-D a návštevy krmia cestovinami. Tieto špagety pripravujú rovnakolen navyše na cesnaku orestujú čerstvú paradajkovú dužinu ja dávam z troch paradajok tak to tiež môžete vyskúšať..
bodenloos
obdobne len miesto byliniek pouzivam pesto... skusim aj tuto verziu znie to dobre (v jednoduchosti je krasa)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia