Sous-Vide prsia z holuba

Autor receptu: radox1

Otec ma obdaroval mladými holubmi,tak sem pridávam recept na domácu úpravu sous- vide.Výsledok bol viac ako uspokojivý,samozrejme kto vlastní priamo stroj na sous-vide,ten vyhral.Nakoľko prsia sa pri pečení vysušia,tak som ich oddelil,holuby som upiekol,čo sa dalo som z nich zjedol,a čo z nich ostalo bol silný vývar.

2
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prsia s kožou osolíme a okoreníme,vložíme do sáčku spolu s kúskom masla,bylinkami a zavákuujeme-úplne stačí domáca vákuovačka do 50€,kto ju nemá,tak do pot.fólie.Pri balení treba klásť dôraz na to,aby tam nebol žiaden vzduch a ani únik šťavy. Z mrkvy nakrájame hoblinky, a takisto aj pór zavákuujeme.V hrnci zahrejeme vodu tak,aby nepresiahla 60° a vložíme zeleninu aj holuba.Poslúži nám na to teplomer,ja som ju udržiaval medzi 57-59 po dobu 40 minút ,moja indukcia to pekne konštantne zvládla na bode č.1 Druhá varianta je pre tých,čo nemajú ani teplomer.Namiesto do fólie mäso zabalíme do papiera na pečenie tak,aby tam nebol vzduch a poriadne uzavrieme.,následne pečieme v rúre 20minút na 80°.
  2. Takže po 40 minútach vyberieme prsia aj zeleninu z hrnca,ktorú následne schladíme v studenej vode.Panvicu dobre rozpálime s orieškom masla,a mäso rýchlo orestujeme, hlavne na strane kože,trvá to pár sekúnd,následne prehrejeme aj zeleninu.Ihned podávame s konfitovaným zemiakom a balzamikovým gélom. Tým, že zostali vlákna mäsa neporušené a všetka štava vo vnútri,odporúčam to vyskúšať,takisto môžete mäso zamenit za iný druh,či uz kuracie prsia,najlepšie z kačky.
  3. Konfitovaný zemiak s cesnakom: Nakrájaný zemiak na kocky spolu s cesnakom vložíme do nádoby s prepusteným maslom tak, aby bol ponorený v masle.Pri nízkej teplote ho kúpeme do zlatista.
  4. Balzamikový gél: V malej rajnici zvaríme víno,balzamiko,džem a vývar do sirupovej konzistencie,a už bez varenia zašľaháme studené maslo.