Sous-Vide prsia z holuba

radox1 - fotkaradox1, 11. apríla 2016
Sous-Vide prsia z holuba
Foto: radox1

Otec ma obdaroval mladými holubmi,tak sem pridávam recept na domácu úpravu sous- vide.Výsledok bol viac ako uspokojivý,samozrejme kto vlastní priamo stroj na sous-vide,ten vyhral.Nakoľko prsia Zobraziť celý popisOtec ma obdaroval mladými holubmi,tak sem pridávam recept na domácu úpravu sous- vide.Výsledok bol viac ako uspokojivý,samozrejme kto vlastní priamo stroj na sous-vide,ten vyhral.Nakoľko prsia sa pri pečení vysušia,tak som ich oddelil,holuby som upiekol,čo sa dalo som z nich zjedol,a čo z nich ostalo bol silný vývar.

2
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
100 g (typ A)
4 ks
1 dl kvalitné
1 PL
1 PL
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Prsia s kožou osolíme a okoreníme,vložíme do sáčku spolu s kúskom masla,bylinkami a zavákuujeme-úplne stačí domáca vákuovačka do 50€,kto ju nemá,tak do pot.fólie.Pri balení treba klásť dôraz na to,aby tam nebol žiaden vzduch a ani únik šťavy. Z mrkvy nakrájame hoblinky, a takisto aj pór zavákuujeme.V hrnci zahrejeme vodu tak,aby nepresiahla 60° a vložíme zeleninu aj holuba.Poslúži nám na to teplomer,ja som ju udržiaval medzi 57-59 po dobu 40 minút ,moja indukcia to pekne konštantne zvládla na bode č.1 Druhá varianta je pre tých,čo nemajú ani teplomer.Namiesto do fólie mäso zabalíme do papiera na pečenie tak,aby tam nebol vzduch a poriadne uzavrieme.,následne pečieme v rúre 20minút na 80°.

  2. 2

    Takže po 40 minútach vyberieme prsia aj zeleninu z hrnca,ktorú následne schladíme v studenej vode.Panvicu dobre rozpálime s orieškom masla,a mäso rýchlo orestujeme, hlavne na strane kože,trvá to pár sekúnd,následne prehrejeme aj zeleninu.Ihned podávame s konfitovaným zemiakom a balzamikovým gélom. Tým, že zostali vlákna mäsa neporušené a všetka štava vo vnútri,odporúčam to vyskúšať,takisto môžete mäso zamenit za iný druh,či uz kuracie prsia,najlepšie z kačky.

    Sous-Vide prsia z holuba - obrázok 2
  3. 3

    Konfitovaný zemiak s cesnakom: Nakrájaný zemiak na kocky spolu s cesnakom vložíme do nádoby s prepusteným maslom tak, aby bol ponorený v masle.Pri nízkej teplote ho kúpeme do zlatista.

    Sous-Vide prsia z holuba - obrázok 3
  4. 4

    Balzamikový gél: V malej rajnici zvaríme víno,balzamiko,džem a vývar do sirupovej konzistencie,a už bez varenia zašľaháme studené maslo.

Diskusia k receptu

haji
Oh, tak toto už je škola vysoká, převysoká. Bez navigace bych netušila co jím. Nemyslím to ve zlém, Radox. Určitě by mi chutnalo, o tom jsem přesvědčená. Odborník je odborník. Ať se daří!
radox1
@Afataga (11.4.2016 13:16)

preco,je to uplne jednoduche.sam som uz viackrat jedol maso pripravene touto technologiou-naposledy u zideka daniela,to maso ma uplne mäkku konzistenciu plne stavy,pricom drzi pokope.treba vyskusat a porovnat,je to iny level.
katka78
Sous-vide som ešte nič nejedla, ani ma to neláka pripraviť, ale ochutnať by som ochutnala. Len ja strašne nerada chodím do reštaurácií. No ak by som sa predsa len odhodlala na takéto varenie, skúsim podľa teba. Ale asi skôr s kačacinu.
kukulienka71
fíha, naozaj výnimočné jedlo, máš odvahu:-) videla som podobne na Pappovej stránke, ale tvoja príloha sa mi zdá chutnejšia.
salinka
Fiiiha, paradny recept! Ale kde zobrat prsia? A este k tomu z holuba? Velmi rada by som som to degustovala! Milujem take vselico naaranzovane na tenieri:-)
alexdidi
Nedávno som obzerala tú mašinku Sous-Vide v Lidli a nekúpila som hlavne preto, že som ešte nejedla takto pripravené jedlo. Tvojím receptom si ma však znova navnadil a skúsim najprv podľa tvojich rád. Perfektná prezentácia, výborný recept a krásne foto.
radox1
ano,videl som ju,ale nakoniec nekupil,lebo by som ju nemal kam dat,tak som si vystacil s digitalnym teplomerom.nema niekto tu masinku doma?
haji
Mašinku Sous Vide nemám a do teď jsem o ní neslyšela. na techniku podobného druhu mám slabost. Už jsem prolezla pár stránek a zírám. Díky, Radox1, za rozšíření obzorů. Je to krásný a chytrý přístroj, o tom žádná. Nejen místo mě omezuje, takže pokoukám a ještě jednou díky!
radox1
nie nebojim,cize tvoja 1* neobstoji.salmonela sa nici pri teplote nad 60° pri pobyte viac ako 12 minut.naslednym dopecenim mäsa na panvici sa teplota dostala v jadre nad 60,konkretne som to meral,bola 64.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia