Soté s cuketou, stonkovým zelerom, kešu

mandarin999 - fotkamandarin999, 2. mája 2016

Ak máte v obľube soté, mäsko so šťavou, tak toto je pre vás typ na rýchle a chutné jedlo. Príležitosť vyskúšať niečo iné, nové Zobraziť celý popisAk máte v obľube soté, mäsko so šťavou, tak toto je pre vás typ na rýchle a chutné jedlo. Príležitosť vyskúšať niečo iné, nové prepojenie chutí, kombinovanie ingrediencií, ktoré spolu naozaj hrajú a vniesť trocha invencie aj do klasických, jednoduchých a rýchlych jedál. Ja rada v jedle experimentujem, skúšam nové veci a myslím si, že pre tento krát sa to vydarilo.

4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 stonky
1 ks
200 g
1 ks
4 strúčiky
2 PL
3 PL
1 ČL
2 dcl
cca 150 g
troška




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si očistíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy. Osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou a premiešame. Pridáme na malé kocky nakrájaný cesnak, sójovú omáčku a poriadne premiešame.

  2. 2

    Šalotku si nakrájame na malé kúsky, opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme mäsko, opečieme z každej strany, podlejeme vývarom - množstvo podľa potreby. Dusíme.

  3. 3

    Cuketu si umyjeme a nakrájame na malé kocky. To isté spravíme zo stonkovým zelerom. Pridáme ich k mäsku cca 5 minút pred dovarením. Nemám rada keď je zelenina prehnane prevarená, no každý si pripravuje podľa toho, aké má rád.

  4. 4

    Zmäknuté maslo zmiešam s trochou múky. Múky používam naozaj málo, niekedy vôbec. Pridám k soté a miešam. Pridám sweet chilli omáčku, zázvor, nechám všetko pekne prevariť, šťavu trocha vyredukovať. Nakoniec pridám kešu, ktoré predtým jemne opražím. Podávame s ryžou basmati a posypeme čerstvými bylinkami.

Diskusia k receptu

mijaita
Už se schyluje k uvareni,tahle jednoducha, zeleninova jidla mám ráda nade vše!
bembo
vyzerá to veľmi dobre.čo sa týka tej múky,ja zahusťujem tapiokovou múkou.najbližšie vyskúšam
kukulienka71
Máš svojské postupy, ale tvoje fotky s konečným výsledkom sú veľmi lákavé, vidieť, že varíš srdcom;-)
jack
Fajn obedík,jednoduché,ale zato určite výborne.
haji
Zajímavý recept, kombinace s kešu je pro mě zajímavá a originální. Pro moji chuť bych sypala opraženými kešu až na talíři, těsně před podáváním. Ale to jsem já a moje "zmlsanost". Fajn recept! Děkuji.