Soté na hrášku a fazuľke

Autor receptu: hanee

Na brane som nasla oznam, ze nam buduci tyzden budu prerabat elektrinu,mame ratat s celodenou odstavkou elektriny na jeden, max dva dni. Tak som sa miesto nakupu pekne vratila domov a nakukla do mrazaku a ladnicky co vsetko mozem spotrebovat a nevystavit zbytocne teplotam a znehodnoteniu.

8
porcií
20 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibulu osupene, nakrajame na kocky, a oprazime na rozpalenom oleji, tak 3 minutky, do sklovita. Pridame mletu cervenu papriku, rychlo opecieme a pridame umyte, na kocky nakrajane masko. Popekame zo vsetkych stran pridame korenie a sol, zalejeme horucou vodou a nechame prikryte dusit na miernom ohni hodinku, resp do makka.
  2. Ked je masko hotove, pridame, umyte, na vacsie kocky pokrajane zemiaky. Varime asi 25 minut, zemiacky by mali byt uplne makke. V tejto faze som do hrnca tak tri krat hrabla tym nastrojom, ktorym vyrabate zemiakove pyre. U nas tomu vravime "pučič", co zrejme nebude spisovny vyraz .o)) Robim to pre to, aby sa rozvarene zemiacky uvolnili do stavy a zahustili ju a nemusela som do toho zbytocne sypat na zahustenie muku.
  3. Dve minutky pred koncom vsypeme scedenu konzervu hrasku, alebo tak pol pohara mrazeneho a konzervu fazulky ktoru mate radi. Ja som mala bielu fazulu v rajcinovej omacke a dala som len pol konzervy, lebo maska som nemala zbytocne vela.
  4. Ako prilohu sme si dali len cerstvo upeceny chlebik a nic lepsie si k tomu ani predstavit neviem .o)