Šošovicový šalát

Šošovicový šalát

Autor receptu: kecemis

Nedajte sa oklamať dlhým zoznamom surovín a korenín. Je to inšpirácia a takto pripravená šosovica má veľmi dobrú chuť. Dá sa to vyuziť ako šalát, príloha, alebo samostatne.

5-8
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vsetky suroviny na prirpavu sosovice som si dal do hrnca s vodou. Zelerove stonky som nakrajal na mensie kusky. Aby som mal istotu, ze sa mi zmestili do hrnca. Priviedol som do varu a stiahol teplotu priblizne na polovicu. Varil som asi 18 - 20 minut. Aby nebola sosovica prilis makka. Alebo aby z nej nebola kasa.
  2. Pripravil som si dressing. Vsetky zlozky som dal do misky a dobre premiesal. Potom dal do chladnicky, pokial nebude hotovy salat.
  3. Medzicasom sa mi uvarila sosovica. Dal som do sitka, preplachol studenou vodou a povyberal zelerove stonky. Nehal vychladnut.
  4. Za ten cas som nakrajal uhorku, cibulu, rajciny (ja som nemal cherry, tak som pouzil roman), koriander. Nedavam zelene listky. Tie pouzijem ako zakladnu vrstvu pod salat. Po dobrom zamiesani pridam uvarenu sosovicu, sol a korenie a znova premiesam. Pridam takmer vsetok dressing, premiesam. Zostavajuci dressing si odlozim a polejem priamo na naservirovanu porciu. Priblizne 1 lyzicka na porciu. A mozeme podavat.
  5. Ja som si to vylepsil habanerom na jemno nasekanym a posypal som nastruhanym udenym syrom. Pouzil som ako prilohu k zeleninovym fasirkam, ktore som si spravil zo zvysnej zeleniny, co mi ostala po tejto polievke https://varecha.pravda.sk/recepty/zeleninova-polievka-bez-muky-fotorecept/70930-recept.html