Šošovicový prívarok

redakcia - fotkaredakcia, 5. februára 2010
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 ks
250 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Šošovicu prepláchneme studenou vodou. Namočenú ju necháme vo vode asi hodinu. Doplníme vodu tak, aby mierne prekrývala šošovicu, pridáme olúpanú cibuľu vcelku, bobkový list, vegetu a soľ podľa chuti.

  2. 2

    Necháme zovrieť a varíme na miernom plameni domäkka, občas premiešame a v prípade potreby podlievame vodou. Smotanu rozhabarkujeme s múkou, vlejeme k šošovici, premiešame a podľa potreby zriedime mliekom.

  3. 3

    Necháme zovrieť a odstavíme. Nakoniec vyberieme bobkový list a cibuľu.

Diskusia k receptu

Vymazať
bozulka
A čo tak urobiť cibuľovú zásmažku bez tej cibule v hrci a potom stačí aj smotana na varenie.K tomu volské oko,čestvý chlebík A jeto!!!
Vymazať
hannah22
šošovica sa má variť s cibuľou pre chuť, a smotana nemusí byť ale stačí biely jogurt rozhabarkovaný s múkou a rozriedený mliekom, je to potom menej tučné a potom to volské oko s chlebíkom a dobrú chuť...:)))
Vymazať
nyja
Tak skoro takto alebo aj rovnako robím šošovicový prívarok ja. Veď aj som ho sem nedávno postla :-) Len ja nerobím so šľahačkou... a na záver troška okyslím.
Vymazať
rtrio
suhlasim, je to jednoducho, chutne a relativne rychlo pripravena sosovica. a s kuskom opecenej klobasky, makkym chlebikom je to skutocne basta!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia