Šošovicovo-pohánková polievka

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 5. januára 2017

Najradšej mám domáce polievky od mojej mamy. Do jej pôvodného receptu na šošovicovú polievku som pridala pohánku, ktorá je veľmi zdravá. Obľúbila som si Zobraziť celý popisNajradšej mám domáce polievky od mojej mamy. Do jej pôvodného receptu na šošovicovú polievku som pridala pohánku, ktorá je veľmi zdravá. Obľúbila som si ju, lebo je to lokálna surovina. Používam tmavú pohánku, tým, ktorých by mohla jej zvláštna chuť odradiť, odporúčam použiť svetlú lúpanú pohánku, ktorá nie je taká výrazná. http://www.patincatsomekitchen.com/

Suroviny

100 g
1,5 l
1 stredne veľký ks
1/4 ks
30 g
1 ks
za hrsť




Postup

  1. 1

    Šošovicu pred varením namočte na pol hodinu do vody. Vodu zlejte, šošovicu vložte do hrnca a zalejte zeleninovým vývarom.

  2. 2

    Medzitým nakrájajte mrkvu a kaleráb na menšie kúsky. Pohánku niekoľkokrát dobre prepláchnite. Po 10 minútach pridajte mrkvu, kaleráb, pohánku a mleté a celé čierne korenie do polievky.

  3. 3

    Varte ďalších asi 15 minút. Pridajte cibuľu, kúsok nakrájaného póru, soľ a sladkú mletú papriku. Varte ešte asi 10 minút.

  4. 4

    Ozdobte s nastrúhanou mrkvou a podávajte.

Diskusia k receptu

zinnajdha
Takúto robievam už dávno, myslím, že ju vymyslel môj brat. Veľmi chutná, jednoduchá, rýchla. Je to tiež ďalší spôsob využitia pohánky.
haji
Čočkovou polévku jsem včera "dorazila", s pohankou se snažím zkamarádit. Pašování mě nenapadlo, takže vyzkouším auto-pašink, hmm Díky za receptík!
mitzy
Skvelý nápad, robievame doma pohanovú polievku zeleninovú, do šošovice ja zvyknem pašovať mungo. Pohánku takto skúsim ;)
kecemis
Uz som skusal nieco podobne, ale nebol som velmi spokojny, takze asi sa vratim k dobremu slovenskemu a odskusanemu receptu
mayari
polievočka- všetko čo mám rada. Zbiehajú sa mi sliny, takže už je na zozname budúcotýždňového menu :-)