Čokoládové sušienky

Šošovicovo-čokoládové sušienky s datľami a goji

Autor receptu: redakcia

16 ks
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušienky: Šošovicovú múku zmiešame s práškom do pečiva, kokosovým cukrom, ovsenými vločkami a nalámanou čokoládou. Vajce vyšľaháme a zmiešame so suchou zmesou, aby vznikla vláčna zmes. Zmes necháme postáť asi 20 minút. Potom z nej tvarujeme okrúhle keksy priamo na vymastený plech, pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C 20 minút.
  2. Plnka: Vykôstkované datle rozvaríme vo vode, scedíme prebytočnú vodu a rozmixujeme na hladkú a vláčnu zmes. Necháme vychladnúť cez noc v chladničke. Goji namočíme na noc do vody, aby napuchli.
  3. Nabobtnané goji zbavíme prebytočnej vody a vmiešame do datľovej zmesi, ktorou natrieme jednu stranu keksu a zatlačíme ďalším keksom.