Šošovicovo-cícerový burger fotorecept

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 31. júla 2015
Šošovicovo-cícerový burger (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
120 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
400 g
1 PL
2 ks
1 čl
1 ks
2 PL
2 PL
450 g
4 ks
Čerstvá salsa:
4 ks
1 ks
2 strúčiky
4 PL
2 PL
z 1/2 limetky (citrónová)




Postup

  1. 1

    Postavíme dva hrnce s osolenou vodou a uvaríme šošovicu (8 minút) a cícer (1 – 1,5 hodiny). Keď sú uvarené, scedíme ich a necháme vychladnúť. Na oleji opražíme cibuľu dozlatista. Polovicu šošovice a cícera dáme do kuchynského robota a rozmixujeme dohladka. Zmes dáme do misy, pridáme druhú polovicu šošovice a cícera, cibuľu, zázvor, petržlenovú vňať, koriander, strúhanku, vajce, soľ, korenie a všetko dôkladne premiešame. Rozdelíme na osem častí, vytvarujeme z nich burgery a dáme stuhnúť do chladničky.


  2. 2

    Salsa: Nakrájame paradajky, cibuľu na menšie kocky a dáme do misy. Pridáme cesnak, koriander, olej, limetkovú (citrónovú) šťavu a dôkladné premiešame. Dochutíme soľou a korením.


  3. 3

    Rozpálime gril, burgery potrieme olejom a grilujeme 3 – 4 minúty z každej strany. Podávame v opečenej žemli s čerstvou salsou ako vegetariánske jedlo.


Diskusia k receptu

jajamala
Mňam, skvelý recept. Dnes som skúšala a neverila som, že zdravý burger môže byť chutný. Vyskúšala som Lagris Cícer a ešte som pridala aj kukuricu. Môžem len odporúčať...!
sunajn
...akurát, nie s burger pečivom, ale s našou poctivou slovenskou žemľou. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia