Šošovicová torta s fazuľovými strukmi

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 12. novembra 2015
Šošovicová torta s fazuľovými strukmi
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 210 °C

Suroviny

4 ks
100 g
4 PL
 na vymastenie formy
2 ks
2 strúčiky
6–8 lístkov
200 g
1 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Najskôr uvaríme červenú šošovicu domäkka, precedíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Tortovú formu vymastíme maslom, vajíčka izbovej teploty vyšľaháme na hustú penu, pomaly vmiešame múku a šošovicu, dáme do formy a pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi 20 minút.

  3. 3

    Paradajky, cesnak a bazalku rozmixujeme, dochutíme soľou a korením. Nalejeme na korpus.

  4. 4

    Na olivovom oleji restujeme cibuľu dozlatista, pridáme fazuľové struky, podľa potreby osolíme a okoreníme, zmes rozložíme na korpus, posypeme syrom a zapečieme pri 210°C asi 10 minút.

Diskusia k receptu

radost
ja som kedysi piekla z fazule-tá sa pomlela..keďže tu sa dáva šošovica celá-malo by to byť vidieť..ja tomu receptu neverím..
len vajíčka+šošovica+4PL múky...
@marianne
prosím-upeč to dľa receptu a rozptýľ moje pochybnosti..:-)
marianne
@radost je to sosovica cervena, to je raz-dva rozvarene, praveze neviem utrafit, aby sa mi nerozvarila a 4 vajicka na 4 polievkove lyzice, by mali byt dost. Vsak uvidim, co z toho bude, ale ako inspiracia, mne sa to paci..
zivestriebro
Toto je ľahšie - myslím chuťovo a na trávenie - ako fazuľová torta. Výborný tip.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia