Šošovicová polievka

Šošovicová s údenými kosťami na zahriatie

Autor receptu: mysiacik

15
porcií

Postup

  1. Šošovicu si namočíme do vody deň vopred a dáme do chladničky, ak by ste aj zabudli namočiť, nič sa nedeje, namočíte ráno a pred obedom môžte variť :)
  2. Napučanú šošovicu zlejeme, opláchneme a dáme do hrnca, ja som varila vo veľkom 6 litrovom. Zalejeme vodou, pridáme bobkáč, soľ, korenie a ocot. Necháme zovrieť a pridáme kosti.
  3. Takto necháme variť, až kým nie je šošovica hotová, pridáme na drobno nakrájané ošúpané zemiaky, tie uvaríme, mäsko z polievky vytiahneme a v malom hrnčeku si z múky a oleja spravíme zásmažku, tú zriedime s mliekom a zahustíme :) nakoniec zjemníme smotanou a necháme prevrieť :) Kosti si buď nasekáme na menšie, alebo mäso z nich oberieme... kto ako má rád