Šošovicová polievka

Šošovicová polievka
Foto: janka5
janka5Janka5, recept pridal: 9. marca 2013 14:52Ďalšie jeho recepty

Suroviny

30
minút
príprava
70
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Šošovicu preplachneme zalejeme studenou vodou a hodinu nechame postat.Vode potom zlejeme,dame novu vodu a šošovicu varime do polomäkka s bobkovym listom a 1 strucikom cesnaku,.

2

K šošovici pridame na kocky nakrajane zemiaky postruhanu mrkvu a varime do mäkka. Nadrobno nakrajanu cibulu opecieme na oleji spolu s nakrajanou slaninou a prelisovanym strucikom cesnaku,zaprasime mukou a pripravime zaprazku.

3

Do polievky pridame zaprazku,bujon a podla potreby este vodu,sol korenie.Nakoniec do polievky pridame kolieska klobasy vnatku a nechame prejst varom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 9. marca 2013 o 18:26
    šošovicú milujem a robievam ju aj so zeleninou, aj so smatankou, keda ako...) ale aj tvoje je pekná a určite výborná.-)


  • staja, 10. marca 2013 o 09:08
    @Janka5 , vyzera to dobre, nechapem ale preco sosovica z konzervy, ked sa na chvilu namoci, je rychlo uvarená aj sucha.


  • janka5, 10. marca 2013 o 09:33
    @staja to mi tam vyskocilo musim to upravit


  • sisuk, 11. marca 2013 o 00:17
    šošovičku ľúbime... Fajn recept



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist