Šošovicová polievka

Šošovicová polievka
Foto: janka5
janka5Janka5, recept pridal: 9. marca 2013 14:52Ďalšie jeho recepty

Suroviny

30
minút
príprava
70
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Šošovicu preplachneme zalejeme studenou vodou a hodinu nechame postat.Vode potom zlejeme,dame novu vodu a šošovicu varime do polomäkka s bobkovym listom a 1 strucikom cesnaku,.

2

K šošovici pridame na kocky nakrajane zemiaky postruhanu mrkvu a varime do mäkka. Nadrobno nakrajanu cibulu opecieme na oleji spolu s nakrajanou slaninou a prelisovanym strucikom cesnaku,zaprasime mukou a pripravime zaprazku.

3

Do polievky pridame zaprazku,bujon a podla potreby este vodu,sol korenie.Nakoniec do polievky pridame kolieska klobasy vnatku a nechame prejst varom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 9. marca 2013 o 18:26
    šošovicú milujem a robievam ju aj so zeleninou, aj so smatankou, keda ako...) ale aj tvoje je pekná a určite výborná.-)


  • staja, 10. marca 2013 o 09:08
    @Janka5 , vyzera to dobre, nechapem ale preco sosovica z konzervy, ked sa na chvilu namoci, je rychlo uvarená aj sucha.


  • janka5, 10. marca 2013 o 09:33
    @staja to mi tam vyskocilo musim to upravit


  • sisuk, 11. marca 2013 o 00:17
    šošovičku ľúbime... Fajn recept



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist