Šošovicová polievka

Šošovicová polievka
Foto: dada1612
dada1612Dada1612, recept pridal: 22. júna 2012 16:23Ďalšie jeho recepty

máme radi túto polievočku...robím ju podľa seba...a vždy do nej okrem šošovice pridám aj niečo navyše :)

Suroviny

8
porcií
60
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Na olivovom oleji speníme cibuľku,pridáme na drobno nakrájanú mladú mrkvu a petržlen...jemne orestujeme...trošku posypeme č.paprikou,pridáme šošovicu,korenie a jemne osolíme.Podlejeme vodou a varíme...Ja som si šošovicu nenamáčala deň vopred takže sa mi varila skoro 2hodiny...

2

Ked je šovica uvarená tak polievku zahustíme.voda a múka...necháme dobre prevrieť aby sa nám stratila múková chuť...Pridáme prelisovaný cesnak a podávame s opečeným pečivkom-krutony. Dobrú chuť...!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • emafany, 22. júna 2012 o 21:21
    Táto polievka vyzerá super.
    Moja mama tam dáva aj mlieko.Ale aj táto bez mlieka vyzerá super.
    To by som si dala.:-)


  • 3sandra3, 22. júna 2012 o 21:33
    veru super


  • horalka66, 23. júna 2012 o 17:18
    díky za typ..jednoduchá a aj pomerne rýchlo uvarená polievočka...teda,keď deň vopred namočíme šošovičku,že? :-)))


  • dada1612, 24. júna 2012 o 18:58
    @horalka66 áno,treba ju skôr namočiť:) kto nemá v hlave,tak varí pol dňa :)) hehe


  • orechova, 4. decembra 2012 o 11:10
    Nuz ja neviem cim to je, ale lacna sosovica zo supermarketu, ktoru kupujem, sa vzdy uvari vcelku rychlo (urcite skor ako za dve hodiny) a tak ju nikdy nenamacam.


  • kredenc, 23. júna 2013 o 15:40
    1. načo, prečo múka??
    2. stačí mať červenú šošovicu a variť ju probližne 15 - 20 minút (prvý-druhý raz skúšať počas varenia,či je už mäkká)
    3.skúsiť bez petržlenu, dať variť jeden veľký bobkovýlist.
    4. receptov na šošovicovú či fazuľovú polievku je určite aspoň "milión" takže, ako náš starký hovorí o chutiach - niekomu farár, niekomu farárová kuchárka.


  • gabriele, 23. júna 2013 o 17:39
    ja ju robim podobne ako autorka tohto receptu...aj s mrkvou aj s petrzlenom a naviac aj so zelerom...nezahustujem mukou...cast polievky pomixujem...pridavam saturejku...a horcicne semienko...je vyborna...kazda sosovica ma trochu inu chut...najlepsie mi chuti francuzska zelena puy sosovica


  • evina481, 21. septembra 2013 o 08:24
    ja ju robievam podobne, len nakoniec ešte pridám šlahačku a je taká jemnejšia



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist