Šošovicová polievka

Šošovicová polievka
Foto: dada1612
dada1612Dada1612, recept pridal: 22. júna 2012 16:23Ďalšie jeho recepty

máme radi túto polievočku...robím ju podľa seba...a vždy do nej okrem šošovice pridám aj niečo navyše :)

Suroviny

8
porcií
60
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Na olivovom oleji speníme cibuľku,pridáme na drobno nakrájanú mladú mrkvu a petržlen...jemne orestujeme...trošku posypeme č.paprikou,pridáme šošovicu,korenie a jemne osolíme.Podlejeme vodou a varíme...Ja som si šošovicu nenamáčala deň vopred takže sa mi varila skoro 2hodiny...

2

Ked je šovica uvarená tak polievku zahustíme.voda a múka...necháme dobre prevrieť aby sa nám stratila múková chuť...Pridáme prelisovaný cesnak a podávame s opečeným pečivkom-krutony. Dobrú chuť...!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • emafany, 22. júna 2012 o 21:21
    Táto polievka vyzerá super.
    Moja mama tam dáva aj mlieko.Ale aj táto bez mlieka vyzerá super.
    To by som si dala.:-)


  • 3sandra3, 22. júna 2012 o 21:33
    veru super


  • horalka66, 23. júna 2012 o 17:18
    díky za typ..jednoduchá a aj pomerne rýchlo uvarená polievočka...teda,keď deň vopred namočíme šošovičku,že? :-)))


  • dada1612, 24. júna 2012 o 18:58
    @horalka66 áno,treba ju skôr namočiť:) kto nemá v hlave,tak varí pol dňa :)) hehe


  • orechova, 4. decembra 2012 o 11:10
    Nuz ja neviem cim to je, ale lacna sosovica zo supermarketu, ktoru kupujem, sa vzdy uvari vcelku rychlo (urcite skor ako za dve hodiny) a tak ju nikdy nenamacam.


  • kredenc, 23. júna 2013 o 15:40
    1. načo, prečo múka??
    2. stačí mať červenú šošovicu a variť ju probližne 15 - 20 minút (prvý-druhý raz skúšať počas varenia,či je už mäkká)
    3.skúsiť bez petržlenu, dať variť jeden veľký bobkovýlist.
    4. receptov na šošovicovú či fazuľovú polievku je určite aspoň "milión" takže, ako náš starký hovorí o chutiach - niekomu farár, niekomu farárová kuchárka.


  • gabriele, 23. júna 2013 o 17:39
    ja ju robim podobne ako autorka tohto receptu...aj s mrkvou aj s petrzlenom a naviac aj so zelerom...nezahustujem mukou...cast polievky pomixujem...pridavam saturejku...a horcicne semienko...je vyborna...kazda sosovica ma trochu inu chut...najlepsie mi chuti francuzska zelena puy sosovica


  • evina481, 21. septembra 2013 o 08:24
    ja ju robievam podobne, len nakoniec ešte pridám šlahačku a je taká jemnejšia



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist