Šošovicová polievka

Šošovicová polievka
Foto: sissi29
sissi29Sissi29, 34 ročná žena, Bánovce nad Bebravou, recept pridala: 22. februára 2011 15:19Ďalšie jej recepty

Rýchla a jednoduchá

Suroviny

45
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Cibuľu si opražíme na masle s olivovým olejom. Pridáme cesnak a znovu krátko opražíme aby nám cesnak nezhorkol.
Šošovicová polievka - obrázok 1

2

Pridáme vodu do 3/4 hrnca, umytú šošovicu, očistené a a na kocky nakrájané zemiaky a bobkový list. Varíme kým šošovica a zemiaky nie sú mäkké.
Šošovicová polievka - obrázok 2

3

Ochutíme soľou, vegetou a čiernym korením. Pridáme mlieko a smotanu na varenie. Zohrejeme. Už neprevárame. Do malého hrnčeka dáme ocot s cukrom. Prevaríme a vlejeme do polievky podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • duschko, 23. februára 2011 o 09:52
    Keby som ju nebol varil vcera, dnes urcite by bola na stole. Strukoviny su u nas na prvom mieste, i ked niekde som cital, ze sosovica nieje strukovina, ale obilnina. Neviem, ale aj tak nam chuti na rozne sposoby.


  • aninka1, 23. februára 2011 o 11:52
    A už viem, aka poievka bude dnes na obed. I ked my sa "trapime" kvoli dcere s bezlaktozovymi potravinami - uz som si zvykla a smotanu nahradzam Tatra miekom.


  • violetacamorova, 9. decembra 2012 o 18:03
    So smotanou sa mi paci tato polievka, ale asi urobim z oranzovej sosovice mam jej vela.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist