Šošovicová polievka

Šošovicová polievka
Foto: sissi29
sissi29Sissi29, 34 ročná žena, Bánovce nad Bebravou, recept pridala: 22. februára 2011 15:19Ďalšie jej recepty

Rýchla a jednoduchá

Suroviny

45
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Cibuľu si opražíme na masle s olivovým olejom. Pridáme cesnak a znovu krátko opražíme aby nám cesnak nezhorkol.
Šošovicová polievka - obrázok 1

2

Pridáme vodu do 3/4 hrnca, umytú šošovicu, očistené a a na kocky nakrájané zemiaky a bobkový list. Varíme kým šošovica a zemiaky nie sú mäkké.
Šošovicová polievka - obrázok 2

3

Ochutíme soľou, vegetou a čiernym korením. Pridáme mlieko a smotanu na varenie. Zohrejeme. Už neprevárame. Do malého hrnčeka dáme ocot s cukrom. Prevaríme a vlejeme do polievky podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • duschko, 23. februára 2011 o 09:52
    Keby som ju nebol varil vcera, dnes urcite by bola na stole. Strukoviny su u nas na prvom mieste, i ked niekde som cital, ze sosovica nieje strukovina, ale obilnina. Neviem, ale aj tak nam chuti na rozne sposoby.


  • aninka1, 23. februára 2011 o 11:52
    A už viem, aka poievka bude dnes na obed. I ked my sa "trapime" kvoli dcere s bezlaktozovymi potravinami - uz som si zvykla a smotanu nahradzam Tatra miekom.


  • violetacamorova, 9. decembra 2012 o 18:03
    So smotanou sa mi paci tato polievka, ale asi urobim z oranzovej sosovice mam jej vela.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist