Šošovicová polievka

Šošovicová polievka
Foto: sissi29
sissi29Sissi29, recept pridal: 22. februára 2011 15:19Ďalšie jeho recepty

Rýchla a jednoduchá

Suroviny

45
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Cibuľu si opražíme na masle s olivovým olejom. Pridáme cesnak a znovu krátko opražíme aby nám cesnak nezhorkol.
Šošovicová polievka - obrázok 1

2

Pridáme vodu do 3/4 hrnca, umytú šošovicu, očistené a a na kocky nakrájané zemiaky a bobkový list. Varíme kým šošovica a zemiaky nie sú mäkké.
Šošovicová polievka - obrázok 2

3

Ochutíme soľou, vegetou a čiernym korením. Pridáme mlieko a smotanu na varenie. Zohrejeme. Už neprevárame. Do malého hrnčeka dáme ocot s cukrom. Prevaríme a vlejeme do polievky podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • duschko, 23. februára 2011 o 09:52
    Keby som ju nebol varil vcera, dnes urcite by bola na stole. Strukoviny su u nas na prvom mieste, i ked niekde som cital, ze sosovica nieje strukovina, ale obilnina. Neviem, ale aj tak nam chuti na rozne sposoby.


  • aninka1, 23. februára 2011 o 11:52
    A už viem, aka poievka bude dnes na obed. I ked my sa "trapime" kvoli dcere s bezlaktozovymi potravinami - uz som si zvykla a smotanu nahradzam Tatra miekom.


  • violetacamorova, 9. decembra 2012 o 18:03
    So smotanou sa mi paci tato polievka, ale asi urobim z oranzovej sosovice mam jej vela.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist