Šošovicová polievka s párkom

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 15. novembra 2012
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Šošovicu namočíme do vody aspoň na 2 hodiny.

  2. 2

    Pripravíme si základ. Na troške oleja orestujeme na malé kocky nakrájanú slaninu, po chvíli na kocky na krájanú cibuľu a nakoniec pridáme nahrubo nastráhanú mrkvu a petržlen. Porestujeme asi minútu, pridáme soľ, korenie a mletú papriku (iba trochu na farbu), podlejeme trochou vody a necháme necelých 5 minút povariť.

  3. 3

    Do základu pridáme šošovicu, zalejeme vodou (nie veľa, aby nebola polievka riedka) a necháme zovrieť. Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením. Varíme na miernom ohni cca pol hodiny, resp. podľa stavu šošovice.

  4. 4

    Keď je šošovica uvarená, prelisujeme cesnak (podľa chuti) a pridáme nakrájané párky. Varíme ešte 10 minút. Podľa potreby zahustíme.

Diskusia k receptu

jarunka
Sosovicovu sme mali vcera, ale bez parku. Chutila aj tak.
rea1
šošovicu na akýkoľvek spôsob môžem. hocikedy. takže keď dnes prídem z práce, spravím si takúto polievku. už sa na ňu teším. :-))
evanaaa
Práve dnes sme po troch dňoch dojedli šošovicovú omáčku, polievku som ešte nerobila, ani neviem, ako chutí, ale omáčku máme radi.
bozulka
@evanaaa , chutí výborne,robievam podobne alebo aj s údeným mäsom,tiež sme mali radi kyslú so smotanou a pod.
Vyskúšaj,tento recept je dobrý...môže byť zelenina bez párku alebo s párkom bez zeleniny,tam som pridávala pórek na kolieska a samozrejme korenie musí byť podľa druhu polievky.
bozulka
Ešte som zabudla na zelené vňate petržlen,celer podľa druhu polievky.
Na mladého muža je to veľmi dobré..!
sara50
Keď chcete takú lepšiu, tak miesto párkov údené mäso, alebo dobrú klobásu a Ja nakoniec ešte pridám majoránku.