Šošovicová polievka kyslá (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Túto kyslú polievku má strašne rada moja vnučka a keďže ju teraz mám na starosti, tak som jej ju dnes navarila.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravímje si suroviny.
  2. Do vody dáme variť údené mäso(klobásu) a za hrnček šošovice. Pridáme bobkový list.
  3. Keď je mäso uvarené, vyberieme ho a do šošovice pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a dovaríme.
  4. Kyslú pochuťkovú smotanu rozmiešame s hladkou múkou a trochou vody a vlejeme do polievky. Necháme prejsť varom. Dochutíme octom a pripadne aj soľou. Podávame s čerstvým chlebíkom a udeným mäsom.
  5. A keďže si vnčka doniesla domov aj kamarátky, tak som im k obedu urobila aj dvojfarebný puding na pohostenie.