Šošovicová polievka kyslá (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Túto kyslú polievku má strašne rada moja vnučka a keďže ju teraz mám na starosti, tak som jej ju dnes navarila.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravímje si suroviny.
- Do vody dáme variť údené mäso(klobásu) a za hrnček šošovice. Pridáme bobkový list.
- Keď je mäso uvarené, vyberieme ho a do šošovice pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a dovaríme.
- Kyslú pochuťkovú smotanu rozmiešame s hladkou múkou a trochou vody a vlejeme do polievky. Necháme prejsť varom. Dochutíme octom a pripadne aj soľou. Podávame s čerstvým chlebíkom a udeným mäsom.
- A keďže si vnčka doniesla domov aj kamarátky, tak som im k obedu urobila aj dvojfarebný puding na pohostenie.