Sorbet z marasky s červeným vínom

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 25. augusta 2013
Sorbet z marasky s červeným vínom
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
3 (chladenie) minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
80 g
20 ml
50 ml
400 ml (Dingač Vinarija, Pelješka Vinogorje)




Postup

  1. 1

    Cukor a vodu uvaríme, primiešame čerešne a bazový sirup. Necháme vychladnúť a vymiešame v stroji na zmrzlinu. Ak nemáme stroj, dáme sorbet do mrazničky a po hodine ho premiešame, po ďalšej ešte raz.

  2. 2

    Do pohára dáme porciu sorbetu a zalejeme vínom. Ozdobíme čerešňou a lístkami medovky.

Diskusia k receptu

elena
Mňam! Aj Ridi rád robí všelijaké sorbety.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia