Sójový šalát s tuniakom
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Farebný, šťavnatý, chutný a rýchly. To sú všetky dôležité vlastnosti tohto sviežeho sójového šalátu.
Postup
- Sóju cez noc namočíme do väčšieho množstva vody a následne ju uvaríme do mäkka. Solíme podľa chuti tesne pred zmäknutím. Šalát natrháme na stredne veľké kúsky, cherry paradajky pokrájame na mesiačiky a rukolu necháme celú.
- Túto zmes zeleniny preložíme do veľkej misy, ochutíme soľou, korením na šalát a pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.
- Šalotku nakrájanú na kolieska, uvarenú sóju, tuniak v olivovom oleji spolu s nálevom a nakrájané olivy vidličkou opatrne primiešame k šalátu v miske.
- Hotový šalát pomocou dvoch lyžíc alebo naberačky rozdelíme do tanierov a podávame.