Sójové rezance na spôsob číny

prskavkaa - fotkaprskavkaa, 7. januára 2012
Sójové rezance na spôsob číny
Foto: prskavkaa

Tento recept je môj vlastný výtvor, máme ho veľmi radi :-)

2-3
porcie
50-60 minút
príprava

Suroviny

1 balenie
1/2 balíčka alebo iná mrazená zelenina
1
podľa chuti
  (nemusí byť)
 alebo orientálne korenie
  alebo hladká múka(na zahustenie)




Postup

  1. 1

    Sójové rezance dáme do misky, pridáme vegetu, sójovú omáčku, worcesterskú omáčka a zalejeme vriacou vodou a prikryjeme. Necháme odstáť, kým sójové rezance nezmäknú.

    Sójové rezance na spôsob číny - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji si speníme nadrobno pokrájanú cibuľku. Potom pridáme, zmäknuté sójové rezance (vodu zo sójových rezancov nevylievame) a krátko popražíme. Potom pridáme mrazené zeleninu a vodu z sójových rezancov. Ďalej pridáme čierne korenie, orientálne korenie alebo korenie na čínu a chilli. Necháme povariť. Ak sa nám zdá, že máme málo vody, tak trošku dolejeme.

    Sójové rezance na spôsob číny - obrázok 2
  3. 3

    Keď je zelenina uvarená, tak pridáme kečup podľa chuti a necháme prejsť varom. Nakoniec zahustíme solamylom alebo hladkou múkou rozmiešanou vo vode .

    Sójové rezance na spôsob číny - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s dusenou ryžou alebo s hranolkami alebo oboje :-) Dobrú chuť!

    Sójové rezance na spôsob číny - obrázok 4

Diskusia k receptu

tinca
vyskúšaj mrazené goody-foody rezance, sú chutnejšie ako tie suché . Dostať ich vo vegetkách,kde majú mraziaci pult s príchuťou kuracou, hovädzou /sójovo-pšeničné/. Ináč rcp výborný aj ja robievam podobne.
sneica
recept super...tiez robievam rozne ale ulozim si tvoj recept pre inspiraciu...@tinca tiez vdaka za typ skusim tiez goody-foody...som strasne zvedava :)
remcula
Já to taky dělám. Ten lák dělám z malinko jiných surovin, jako na mou čínu a když mám možnost, přidávám vepřová játra. Dobře se to spojí s tou sojou a je téměř k nerozeznání, co je co. Dobrý receptík!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia