Sójové mäso s karí a zelerom fotorecept

mrnousik - fotkamrnousik, 28. mája 2013
Sójové mäso s karí a zelerom (fotorecept)
Foto: mrnousik

Pridávam ďalší recept, ktorý obsahuje zeler :) Je to vlastne soté so sójovým mäsom, sójovými bobuľami, zelerom a cibuľkou. Ako prílohu som zvolila zemiaky, Zobraziť celý popisPridávam ďalší recept, ktorý obsahuje zeler :) Je to vlastne soté so sójovým mäsom, sójovými bobuľami, zelerom a cibuľkou. Ako prílohu som zvolila zemiaky, ale kľudne môžete zvoliť aj ryžu, podiel sacharidov je približne rovnaký. Najdôležitejšou prílohou je zelenina a preto odporúčam pridať hlávkový šalát, paradajky, reďkvičku, kapustu, atď. A pred jedlom sa poriadne napite čistej vody, ktorej by sme mali vypiť minimálne 3 litre denne na zrýchlenie metabolizmu :)

1,5
porcia
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
120 g
100 g
40 g
2 PL
neobmedzene




Postup

  1. 1

    Do rýchlovarnej kanvice dám zovrieť vodu a prichistám si na sporák malú hlbšiu panvicu. Keď voda zovrie, tak asi pol litrom vody zalejem hovädzí bujón (bežne v kocke, tentokrát takýto "dózičkový", chlap podlahol marketingu). Keď sa bujón rozvarí, tak do neho naukladám sójové mäso a prikryjem pokličkou.

    Sójové mäso s karí a zelerom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keďže mäso nie je celé ponorené, tak ho počas "pučania" občas prevraciam, na keramickej doske varím na stupni 5, teda stredný oheň?

    Sójové mäso s karí a zelerom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky dám variť do osolenej vody bežným spôsobom a do vody pridám viac rasce, zemiaky sa nasajú vôňou :) Kým sa sója aj zemiaky robia, nastrúham si zeler najemno a nakrájam cibulu na drobné kocečky. Zeler v omáčke spôsobí zahustenie a nebude potrebná smotana ani múka.

    Sójové mäso s karí a zelerom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Sóju priebežne obraciam a kontrolujem. Keď už je hotová, teda mäkka, tak ju vyberiem a nakrájam na slíže a bujónovú vodu si odložím do pohára na ďalšie použite.

    Sójové mäso s karí a zelerom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvicu dám trocha olivového oleja zároveň s cibulou. Na velmi jemnom "ohni" pripravím do mäkka. Do cibulky potom vyklopím sójové mäso a trochu "akoby opečiem".

    Sójové mäso s karí a zelerom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom zalejem odloženou bujónovou vodou, pridám dve lyžice uvarenej sóje, prisolím, pokorením, pridám kari a kajenske a nechám prevrieť. Po asi piatich minútach vmiešam nastrúhaný zeler a necham ešte za občasného premiešania max 10 minút povariť. Vodu pridávam podľa potreby.

    Sójové mäso s karí a zelerom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A môže sa servírovať so zemiakmi a čerstvým šalátom podľa chuti. K uvedenej porcíí zemiakov bude stačiť polka "panvičkovej zmesi" a k tomu čerstvá zelenina a mali by ste byť sýti doplna. Zvyšnú časť si zvyknem odložiť na druhý deň a spravím si k tomu ryžu. Jedna takáto porcia má okolo 800kJ, z toho 17 g bielkovín, 32 g sacharidov a 7 g tukov (orientačne plus minus gram). Kedže je jedlo trochu pikantné, prinúti nás aspoň vypiť veľa čistej nesladenej vody z vodovodu a tá je najosvedčenejší prostriedok na chudnutie :)

    Sójové mäso s karí a zelerom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Suroviny s receptom v kóde do mobilu.

    Sójové mäso s karí a zelerom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

kupi
paci sa mi tento recept, mam rad sojove masko. Prave teraz som dovaril sojove platky so zelenou fazulkou...dakujem
martamm
Vzdy uvitam novy recept na sojove masko, uz je v KK, dakujem :)
olga42
Aj rada varim zo sojoveho maska vyskušan aj tento recept.Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia