Sójové kocky v sladkokyslej zeleninovej omáčke

ivah - fotkaivah, 27. júla 2013
Sójové kocky v sladkokyslej zeleninovej omáčke
Foto: ivah

Týmto receptom sa chcem pokúsiť omilostiť sójové kocky, ktoré mnohí pokladajú za "špongiovitú hmotu bez chuti". Sójové kocky vôbec nemusia mať špongiovú konzistenciu a Zobraziť celý popisTýmto receptom sa chcem pokúsiť omilostiť sójové kocky, ktoré mnohí pokladajú za "špongiovitú hmotu bez chuti". Sójové kocky vôbec nemusia mať špongiovú konzistenciu a už vôbec nemusia byť bez chuti. Všetko závisí od správnej prípravy. Posúďte sami! :-)

2-3
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

90 g
3 PL
1/2 ks
1 ks
2 ks
7 ks
1 čl
500 ml
1 PL alebo pšeničná múka hladká
2 PL
1 ČL alebo jablčný ocot
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Na horúcom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme suché sójové kocky a pár minút za stáleho miešania pražíme na slabom ohni - olej sa nesmie prepaľovať a cibuľa hnednúť. (V tom je práve tajomstvo toho, že sójové kocky nebudú ako špongia. V žiadnom prípade ich dopredu nenamáčajte, ani nevarte, aj keď je to v návode na sáčku! Nie že by som chcela robiť reklamu ;-), ale na fotku som dala jediné sójové kocky, u ktorých sa mi darí dosiahnuť "chrumkavé" prevedenie. :-)) Pridáme vriacu vodu a solčanku.

  2. 2

    Po 10 minútach varenia pridáme nadrobno pokrájanú zeleninu a varíme ďalších 10 minút. Po tomto čase treba vyskúšať, či sa kocky dajú ľahko varechou prekrojiť na polovicu (nemajú byť mäkké). Ak áno, pridáme v troche vody rozmiešanú múku a za stáleho miešania varíme cca 2 minúty.

  3. 3

    Hrniec odstavíme zo sporáka, pridáme sójové mlieko, umeocot, cukor a sójovú omáčku, zamiešame. Podávame s cestovinami. Ja mám najradšej ako prílohu jačmenné kolienka. (Dajú sa kúpiť v obchodoch so zdravou výživou.) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

elixir
Krásne, presne takúto klasickú sóju som tu hľadala v obchodoch ako blázon a nevedela som zohnať... tak som si musela objednať cez internet už, a teraz čakám kým dofrčí...a už aj viem čo spravím s jej časťou. :)
ivah
U nás ju majú v Tescu za 0,45€. :-)
evanaaa
Nielen v Tescu, ale aj v Bille a v Kauflande, len ja sóju nemôžem.
dadusa
Dá sa kúpiť všade, aj v obyčajnom CBA :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia