Snehový veniec s pistáciami, čokoládou, brusnicami a karamelom (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Mám rada nové a neokukané recepty a ešte radšej adrenalín, keď ich prvý krát
pripravujem. Chuť ťažko opísať ostáva Vám len odskúšať :) inšpirácia blog
Catalinapece...
30 minút príprava |
20-25 minút na 210 °C |
Postup- Pripravíme si suroviny na cesto, aby mali izbovú teplotu a pripravíme si z nich klasické kysnuté cesto, necháme vzísť kvások, primiešame ho do múky, pridáme ostatné suroviny a dobre vymiesime, pokiaľ sa neodlepuje od stien misky, naolejujeme si ruky, cesto natrieme a necháme približne hodinu nakysnúť...
- Cesto máme krásne nakysnuté, tak ho trochu premiesime a preložíme na jemne pomúčenú dosku, kde ho rozvaľkáme na plát o rozmeroch približne 25x50 cm...
- Ideme na plnku, z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh, pridáme vanilkový cukor a postupne aj ostatný trstinový, šľaháme do tuha. Takto dobre vyšľahaný sneh natrieme na vyvaľkané cesto. Polejeme karamelovou polevou. Recept na tú ktorú používam nájdete pri recepte: http://varecha.pravda.sk/recepty/twix-cookies-fotorecept/56901-recept.html
- Brusnice zalejeme horúcou vodou a necháme chvíľu postáť, vodu z nich scedíme, na plnku nasypeme posekanú čokoládu, pistácie a brusnice a veľmi opatrne zvinieme do rolády.
- No a teraz ten spomínaný adrenalín prichádza, túto roládu nejakým opatrným spôsobom premiestnite na okrúhly plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie a spravte z nej okrúhly veniec :) Tak to je zábava, no nie je to najkrajšie spravené :(, ale v konečnom dôsledku to vôbec nevadilo, nožom urobíme po obvode jemné zárezy, asi tak po 4 cm od seba, necháme ešte 15 minút podkysnuť, natrieme rozšľahaným žĺtkom a vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov na 10 minút, potom teplotu stiahneme na 180 stupňov a ešte asi 10 minút dopekáme, to už si odhadnete sami podľa vlastnej rúry...
- Chvíľu počkáme pokiaľ vychladne, zatiaľ Vám ponúknem takmer gýčovitý pohľad na takmer jarné vodopády Bystrô, takže @tiginko, lyže ešte neodkladaj :. Chute sú famózne, pikantnosť čokolády, slanosť pistácii, sladkosť karamelu...Odskúšania hodné :)
|