Snehový ríbezľový koláč

Autor receptu: myshull

výborný osviežujúci koláč ako stvorený na horúce letné dni.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme žĺtka od bielkov. V mise vyšľaháme maslo, cukor a žĺtka. Prilejeme približne 2 lyžice vlažnej vody. Múku zmiešanú s práškom do pečiva pomaly vmiešavame do žĺtkovej zmesy. Prilejeme tolko mlieka, aby sa cesto dalo z misy preliať na vymastený (alebo pečiacim papierom vystlaný) plech. Trúbu predhrejeme na 180°C a dáme piecť. Medzitým vyšľaháme z bielkov hustý sneh, do ktorýho primiešame práškový a škoricový cukor. Jemne vmiešame očistené ríbezle. Keď je piškot upečený, vyberieme ho a rovnomerne naň natrieme sneh. Vložíme opäť do trúby a necháme zapiecť, pokiaľ nám sneh nezružovie a nevytvorý pevný snehový povrch.