Snehový ríbezľový koláč

myshull - fotkamyshull, 24. septembra 2012
Snehový ríbezľový koláč
Foto: myshull

výborný osviežujúci koláč ako stvorený na horúce letné dni.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g
150 g
0,5 balíček
2 šálky
3 ks
250 g
300 g
1 balíček
150 g




Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtka od bielkov. V mise vyšľaháme maslo, cukor a žĺtka. Prilejeme približne 2 lyžice vlažnej vody. Múku zmiešanú s práškom do pečiva pomaly vmiešavame do žĺtkovej zmesy. Prilejeme tolko mlieka, aby sa cesto dalo z misy preliať na vymastený (alebo pečiacim papierom vystlaný) plech. Trúbu predhrejeme na 180°C a dáme piecť. Medzitým vyšľaháme z bielkov hustý sneh, do ktorýho primiešame práškový a škoricový cukor. Jemne vmiešame očistené ríbezle. Keď je piškot upečený, vyberieme ho a rovnomerne naň natrieme sneh. Vložíme opäť do trúby a necháme zapiecť, pokiaľ nám sneh nezružovie a nevytvorý pevný snehový povrch.

Diskusia k receptu

jeka
Ríbezle nemám,ale receptík ukladám,bude na budúce až budú ríbezle,dakujem
klari
Super recept. Včera som ho vyskúšala. V mrazničke som mala čierne a biele ríbezle (nemusia byť iba čerstvé), podľa našej chuti som dala troška menej cukru i mlieka, a "zázrak" bol na svete. Chutil celej rodine. Myshull si zaslúži veľkú pochvalu. Ďakujeme.
marta5
Piekla som ho veľmi dávno,recept som niekde založila,bol podobný,ja som natrela po upečení piškotu džemom,dala som naň červené ríbezle a na to sneh z bielkov a cukru,potom zapiecť.Bol perfektný,vyskúšam podľa Tvojho receptu,verím že jeden i druhý sú veľmi osviežujúce a lahodné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia