Pusinky
Snehové pusinky
Autor receptu: moznodobremoznozle
2 porcie |
10 minút príprava |
100 minút na 110 °C |
Postup
- Bielky šľaháme 2 minúty s 2 kvapkami citrónovej šťavy. Pridáme cukor a šľaháme 7 minút. Rúru vyhrejeme na 110 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie a naň pištoľou nastriekame kolieska asi 1,5 cm vysoké a pečieme cca 20 minút. Vypneme rúru a sušíme ďalšiu hodinu.
- Nad parou vymiešame žĺtky s cukrom a citrónovou kôrou a šťavu z citróna. Keď je krém moc hustý, pridáme podľa potreby smotanu.
- Do hrnca dáme cukor, lyžicu vody. Rozpustíme cukor a prilejeme víno. Necháme zovrieť a vypneme. Pridáme ovocie a necháme marinovať.
- Na tanier dáme pusinky, prelejeme krémom, vložíme ovocie a dáme na vrch ďalšiu pusinku. Dozdobíme citrónovou kôrou a mätou.