Pusinky

Snehové pusinky

Autor receptu: moznodobremoznozle

2
porcie
10 minút
príprava
100 minút
na 110 °C

Postup

  1. Bielky šľaháme 2 minúty s 2 kvapkami citrónovej šťavy. Pridáme cukor a šľaháme 7 minút. Rúru vyhrejeme na 110 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie a naň pištoľou nastriekame kolieska asi 1,5 cm vysoké a pečieme cca 20 minút. Vypneme rúru a sušíme ďalšiu hodinu.
  2. Nad parou vymiešame žĺtky s cukrom a citrónovou kôrou a šťavu z citróna. Keď je krém moc hustý, pridáme podľa potreby smotanu.
  3. Do hrnca dáme cukor, lyžicu vody. Rozpustíme cukor a prilejeme víno. Necháme zovrieť a vypneme. Pridáme ovocie a necháme marinovať.
  4. Na tanier dáme pusinky, prelejeme krémom, vložíme ovocie a dáme na vrch ďalšiu pusinku. Dozdobíme citrónovou kôrou a mätou.