Snehové pečivo

wildrane - fotkawildrane, 23. decembra 2012
Snehové pečivo
Foto: wildrane

moje deti ho nesmierne milujú :)

Suroviny

5 ks
200 g
250 g
1 PL
5 ČL
5 ČL
150 g




Postup

  1. 1

    Bielky do tuha vymiešame nad parou, postupne pridávame 200 g kryštálového cukru a 150 g práškového cukru. Nakoniec pridáme citr. šťavu. Bielková hmota musí byť pevná, šľaháme minimálne 15 minút.

  2. 2

    Penu naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a striekame kolieska, srdiečka, vlnky ( čo sa komu páči). Ja dávam na plech papier na pečenie natenko potretým stuženým tukom.

  3. 3

    Sušíme vo vopred vyhriatej teplovzdušnej rúre 65 minút pri teplote 70 st. Po vychladnutí lepíme plnkou.

  4. 4

    Plnka: Žĺtky +50 g práškového cukru + mlieko miešame nad parou do zhustnutia, potom šľaháme do vychladnutia. Maslo, 50 g cukru + kakao vymiešame na penu a pridáme krém z vychladnutých žĺtok.

Diskusia k receptu

zdenkas
Krásne pečivko.Ukladám si .Tá plnka je zaujímavá ,nepoznám.Ďakujem za rcp.
babinka
prekrasna praca, aj ja som na vianoce ich urobila, ale uz tri dni prsi a vsade je tak vlhko, ze sa mi snehove pecivo rozsypava pod rukami, krem som nastriekala a nemohla ichl prekryt, lebo uz bolo po nich, tak som zjedla, co sa polamalo a ostatne ostali a cakaju na zjedenie lyzickou ci na slniecko :)
izabella929
je krásne a viem aké je chutné, lebo ho robieva moja švagriná, takže sladulinkééé.-)) krásne sa ti vydarili.-) Prejem ti prekrásne Vianočné sviatky.-))
tetrisss
Kto by ho nemal rad? :) Moj mladsi syn na posedenie pred par rokmi, ked si este nemusel drzat liniu, sadol k tanieru na ktorom bolo pecivo zo 4 bielkov /ale neplnene/ a cely ho zlupol. Mas ich vystavne, mnam.
sovka62
Krásne sa ti vydarili, ukážkovo. Mám rada takúto klasiku. Kedysi sme ich v tvare venčekov a posypané farebným cukrom mávali navešané aj na vianočnom stromčeku.
garanco
To musí byť dobrôtka!!!
Často robievam iba "pusinky" z bielok, ale takto zlepené som ešte nerobila - ukladám si recept!
medovnicek
ja ho milujem tiež, nejaké bielka mám ešte v mraziaku, musím sa konečne odhodlať ich vyskúšať
ejmepb
Ja robím tiež tak, ale do plnky nad parou pridávam aj čokoládu, tá chuť je lahodnejšia, kakao pridávam ako ty s maslom.
tatranocka
Hehe,kým ich niekto neobjaví,aj rok.Stará mama mala také venčeky na stromček a my sme jej ich pojedli.Povedala,že to boli minimálne trojročné venčeky.Prežili sme.
nadejnacukrarka
Práve som ich dopiekla resp. dosusila :) ale veru stale su zvnútra aj po 65 minutách lepkavé nechala by som dlhšie asi :) neviem bol to moj prvý pokus :) Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia