Osie hniezda

Snehové osie hniezda s karamelom

Autor receptu: redakcia

10
porcií
40 minút
príprava
13-15 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr šľaháme asi 15 minút nad parou bielky s kryštálovým cukrom. Zmes odložíme. Z hladkej múky, žĺtkov, tuku a droždia pripravíme cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Každú vyvaľkáme na obdĺžnik 40x20 cm, natrieme polovicou bielkovej peny, posypeme mletými orechmi, zvinieme do rolády. Rolády pokrájame mokrým nožom, a kúsky kladieme na plech vystlaný papierom. Koláčiky pečieme 13-15 min pri teplote 160 °C. Ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
  2. Perníkový karamel: Klinčeky, badián a mletú škoricu spolu rozdrvíme v mažiari. Získaný prach nasypeme do hotového karamelu, ktorý pripravíme tak, že kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme roztierateľným tukom a necháme rozpustiť. Vychladnutým karamelom polejeme hotové osie hniezda.