Snehové gule

izabella929 - fotkaizabella929, 29. novembra 2011

Obľúbený zákusok a veľmi vďačný pre deti.

70 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
2 dc
240 g
4 lyžice
240 g
200 lyžice
6 ks
200 ml
50 lyžíc
250 g
200 g
na obalovanie
1/2 sáčku




Postup

  1. 1

    6žltkov vymiešať s 2 dc olejom,240 g.práškového cukru,4 lyžice vodou.Pridať 240g.polohrubej múky,2 lyžice kakao a pol prášku do pečiva.Vymiešať bielky na tuhý smeh a pomaly pridávať do cesta.Plech vymazať maslom a vysypať polohrubou múkou a naliať cesto na plech. Pečiem na 180st. približne 30 min.Kým sa cesto pečie, urobím si plnku. 2dc. mlieka a 5 lyžíc polohrubej múky uvarím na hustú kašu a odložím chladiť.250g. Hery vymiešam s 200g práškového cukru.Obidve masy spolu zmiešať.Cesto vyložím na podnos a

  2. 2

    vykrajujem z koláča kolieska, ktoré po 2 rovanké kusy spodnou častou zlepujem s pripravenou plnkou. Plnku natieram aj na vonkajšiu plochu snehových gúľ, tak, aby vrch zostal nenatretý.Takto natreté cesto pogúľam v strúhanom kokose.Kto chce, môže dať na vrchnú časť aj čokoládovú polevu. Mne sa to takto páči , ako som to urobila ja.

Diskusia k receptu

klaura
veľmi pekné ich máš ... recept si ukladám a urobím ... vyzerajú naozaj vianočne ... :)
izabella929
Klaura, dík za komentárik. Musím podotknúť, že to cesto je mimoriadne krehké a keď som ho natrela plnkou,bolo neskutočne jemné. Zabudla som v recepte dopísať, že ja veľmi obľubujem dávať do plniek instantnú kávu, iba tak suchú a s tým je to vynikajúce.Vyskúšaj, mne to chutilo..
izabella929
Eliška, díky za komentárik. Som rada, že sa vám meje recepty páčia a verím, ked ich vyskúšate, budete spokojné. Veď o to nám všetkým tu ide.
izabella929
3sandra3 díky za komentárik...doporučujem vyskúšať je to lahodný zákusok...a ako som písala jednej panej, zabudla som, že som do plnky pridala instantnú kávu, nevarenú , iba tak tie granulky a bolo to veľmi mňamkovéééé.-)))
sovka62
Každá ich robíme trochu inak. Ja do cesta nedávam kakao, piškótu mám takú vysokú, že vykrojené kolieska po výške prekrajujem a tak ich plním (je ich dvojnásobné množstvo) a obaľujem ich v kokose celé, ďalšie čo sú tiež pridané sú s čoko polevou. Jedno ale ostáva rovnaké, veľmi chutný koláčik, nenáročný na skúsenosti kuchárky a (dôležité hlavne teraz) lacný.
izabella929
ano ,,sovka62,,pravdu máš...) sú vynikajúce a nenáročné...díky za komentárik.-)
cukrar
ja ich polejem čokoládou a máme ich pod názvom Tortičky
izabella929
@jeanette33 , veľmi pekne ďakujem.- ) a musím ťa potešiť, lebo to je veľmi chutný zákusok...chystám novelizáciu, ak sa mi to podarí, pridám to sem.-)