Snehové gule fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 25. decembra 2016
Snehové gule (fotorecept)
Foto: dvorka

Tento rok som si povedala, že ak sladké, tak trochu zdravšie. Našla som si recepty výživovej poradkyne a dala som sa na pečenie a Zobraziť celý popisTento rok som si povedala, že ak sladké, tak trochu zdravšie. Našla som si recepty výživovej poradkyne a dala som sa na pečenie a nepečenie. Tento recept je na spôsob Rafaela guliek. Len namiesto oblátok je použité pšeno, ktoré je veľmi zdravé vhodné pre celiatikov a napríklad, aj na odkyslenie organizmu. Trochu som sa obávala prípravy a preto som robila z menšej dávky, ale samotná príprava a hlavne výsledok ma nadmieru prekvapil. Samozrejme veľmi pozitívne.

Suroviny

200 g surové
750 ml
100 g
1 štipka
6 PL
4 PL
250 g
 na obaľovanie
 (alebo mandle)




Postup

  1. 1

    Do jablkovej šťavy v kastróliku sa pridajú nasekané hrozienka, pšeno a štipka soli. Tieto suroviny sa pomaly privedú do varu a varia sa dovtedy, kým je masa kašovitá.

    Snehové gule (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kaša sa po dovarení nechá trocha schladnúť. Do ešte teplej sa pridá med a poriadne premieša. Takto osladená kaša sa nechá úplne vychladiť.

    Snehové gule (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do už vychladenej masy sa pridá sušené mlieko, kokos a znova dobre premieša.

    Snehové gule (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rukami sa vytvaruje guľka, do stredu sa vtlačí olúpaná mandľa alebo lieskovec a znova sa guľka zaguľatí. Trocha sa navlhčí - ja som ju postriekala vodou z rozprašovača a pogúľala v strúhanom kokose. Guľky je treba uchovávať v chlade.

    Snehové gule (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Uložím, vyzkouším, nepečené dobroty mě magicky přitahují. Díky za fajn receptík, jsi šikulka!
martamm
Výborný recept, ako dlho vdržia tieto guľky? treba ich skladovať v chladničke?
stanci11
juuu, to je paráda :) ja som silne kokosová takže idem nato :)
dvorka
@Martamm ja tieto guľky mám v chladničke. A zatiaľ držia už celý týždeň odkedy som ich urobila a chuťovo sú po čase výraznejšie. Dokonca aj moja mamka, ktorá sa nekamaráti so zdravými surovinami tieto guľky ohodnotila ako veľmi chutné a vypýtala si recept.
dvorka
pre @Evanaaa : Pšeno nie je horké ani surové ani uvarené. A na dodatok, nemám tajný nultý bod postupu :-)