Smotanový krém s kivi

Smotanový krém s kivi

Autor receptu: redakcia

Ovocie z Ázie, Afriky, Južnej Ameriky, Austrálie... prináša kuchárovi radosť i výzvu. Veď mnohé druhy sa dostali na náš trh len nedávno a aj my profesionáli skúšame, čo všetko sa s nimi dá podniknúť. Akou zaujímavou farbou a chuťou dokážu doplniť aj to najobyčajnejšie jedlo, ako vedia ozvláštniť a ozdobiť aj ten najjednoduchší dezert.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V miske dôkladne rozmiešame syr mascarpone s cukrom, pridáme vanilkový cukor a šťavu z limetky podľa chuti.
  2. V druhej miske vyšľaháme vychladenú smotanu na šľahanie a jemne vmiešame do pripraveného krému z mascarpone.
  3. Kivi ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dezert servírujeme do pohárov alebo misiek. Na spodok cukrárskym vreckom nanesieme krém, na ktorý poukladáme kocky kivi a rovnako nanesieme aj vrchnú vrstvu. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.