Smotanovo-višňová torta

margareta52 - fotkamargareta52, 24. marca 2013

Túto tortu som piekla tuším aj 20x. Rodina ju má rada, pretože v nej nie je maslo,,,o to viac šľahačky:-) Priateľom som ju piekla Zobraziť celý popisTúto tortu som piekla tuším aj 20x. Rodina ju má rada, pretože v nej nie je maslo,,,o to viac šľahačky:-) Priateľom som ju piekla na rôzne oslavy a potom sa hlásili o ňu, ktorí z nej jedli. Hotová váži cca 3,2 kg, dá sa z nej jesť.-)

90 minút
príprava
60 minút
na 200-160 °C

Suroviny

Korpus tortový tmavý:
180 g
10 ks
200 g
4 PL
štipka
Plnka:
0,7 l
2 ks
0,6 l
200 g
1 ČL
5 ks
3 ks
20 g




Postup

  1. 1

    Upečiem korpus v tortovej forme s priemerom 26 cm. Po vychladnutí rozkrojím na 3 pláty. Želatínu nechám napučiť. Vykôstkované višne aj so šťavou dám variť s cukrom . Keď sú vo vare vlejem puding rozmiešaný s mliekom. Pridám škoricu mletú. Varím len toľko aby sa višne nerozvarili. Za miešania dám vychladnúť.

  2. 2

    Napučenú želatínu zohrejem v mikrovlnke len toľko aby bola vlažná, hladká. Dva sáčky šľahačky miešam podľa návodu, pridám želatínu. Na prvý plát korpusu natriem polovicu višňovej "kaše" a polovicu šľahačky, ďalší plát korpusu a tak isto opakujem. Na jednu noc dávam do chladničky. Na druhý deň zdobím šľahačkou do ktorej pridám stužovač.

  3. 3

    Prajem Vám dobrú chuť:-)

Diskusia k receptu

marianna76
pekne zdobená... krásna...krásna... dakedy môjmu manželovi podľa teba ozdobím... hneď by si dal.... mne by stačila len takáto tortička čoko s plnkou a višňami... mňam... spojila si nám to dohromady... hm... dík
margareta52
ďakujem.-) niekedy ju zdobím aj višňami ale takto ja elegantnejšia,,podľa mňa
ebaka
ukladám,super ....višne sú,bude torta :))....musím pochváliť,tá krásna,biela perinka ma dostala...
aroooo
je krásna a určite aj chutná,škoda, že si nedala aj v reze, ukladám
orchidea
tortička je krásna biela a s tým sviežo-šľahačkovým krémom musí byť ozaj výborná...
majkapalacinka
vyzera kraasne, vymyslam nieco na syncekovu tortu k narodeninam..... prosim vas, ja velmi nepouzivam sackove veci ako slahacka v prasku, myslite, ze keby som to vo vasom recepte nahradila klasickou.... a stuzovacom? alebo radsej tu zelatinu, existuje aj tzv smetafix... co si o tom myslite? dakujem krasne vopred
marika21
Torta nádherne vyzdobená,krásna,radosť pozerať. Hneď by som si dala spraviť .*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia